Новини з Австрії

В Австрії понад два роки 21-річний українець проведе за гратами через перевезення нелегалів

Поліція Бургенланда затримала українця із 13 нелегальними мігрантами у його фургоні. Він зізнався ще у двох поїздках із 39 мігрантами.

Торговця людьми засудили до двох з половиною років позбавлення волі в австрійському земельному суді в Айзенштадті. 21-річний молодик погодився з вироком. Молодий українець зізнався в цьому з самого початку, хоча спочатку він вдавався необізнаним:

“Я думав, що не роблю нічого поганого. Я вирушив у шлях заради доброї мети. Я просто перевозив людей туди-сюди. Я гадки не мав, що це кримінальне злочин”.

Коли його затримали слідчі Бургенланда, контрабандист віз у своєму фургоні 13 нелегальних мігрантів. Але пізніше він зізнався ще у двох поїздках із 39 мігрантами. Загалом 52 особи. Контрабанда у разі здійснювалася різних прикордонних переходах у Бургенланді.

Пояснення обвинуваченого про те, як він став торгівцем, викликало подив у залі. “Я побачив рекламу на Instagram із привабливою пропозицією роботи. Адже заробіток мав становити 7 000 євро на місяць. Єдиною вимогою була наявність прав водія. Тому я зателефонував за вказаним номером телефону. Зв’язковий дав мені мобільний телефон, машину, координати і я поїхав! Все було дуже просто. До самого затримання”.

Крім 30-місячного тюремного ув’язнення, у нього також було конфісковано мобільні телефони та 2 900 євро, які він уже отримав як винагороду за свою першу контрабандну поїздку. За наявності 52 мігрантів та обіцяної виплати 150 євро на людину, українцю вже належало 7 800 євро. Фактично “пропрацював” лише один місяць, з 24 червня по 22 липня.

Заключне рішення судді було – два роки в’язниці з обов’язковою відсидкою.

За матеріалами: https://www.oe24.at/
Фото: ©Gernot Heigl/RegionalMedien Burgenland

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України