Авторські статті

Російський супутник системи виявлення стартів балістичних ракет “Око-1” вийшов з ладу

Не секрет, що ракетні війська в Радянському Союзі були пріоритетним родом військ, так само як і в Росії сьогоднішнього дня, на які покладаються всі надії як з оборони неосяжної держави, так і в агресивних цілях. І тут, несподівано негадано, трапилася біда – вийшла з ладу система попередження про ракетний напад (СПРН)!

Як стало відомо, вийшов з ладу останній супутник системи виявлення стартів балістичних ракет “Око-1”, що є невід’ємною частиною СПРН і замінювати його в даний час нічим, адже запуск перспективного супутника «Тундра» через технічну неготовність відбудеться не раніше червня цього року !

Отже, напередодні переговорів у Мінську Росія опинилася без всевидючого космічного ока! Так, СПРН може по колишньому функціонувати користуючись ресурсами радіолокаційних станцій, що входять в наземний сегмент системи і всі ракетонебезпечні напрямки перебувають під контролем. Але погодьтеся, це ж вчорашній день!

Примітно й те, що супутники входили в систему СПРН в останній раз запускалися в 2008-му році, при експлуатаційних терміни 5-7 років. Невже не можна було заздалегідь подумати про заміну таких важливих складових ракетної “парасольки” Росії? Або тоді ще не було такого очевидного протистояння з Заходом і Україною зокрема і можна було спокійно будувати палаци?

До слова сказати, СПРН без очей вже більше місяця. Такі висновки можна зробити згідно  відкритих даних американської системи NORAD, яка більше місяця  не фіксує коригування російських супутників, повідомляє zloy_odessit

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України