ЄС|NATO

Чи дійсно у Берліні горить завод з виробництва ракет та ЗРК IRIS-T

Попри те, що дійсно горить завод що належить Diehl, який також є виробником IRIS-T, необхідно розуміти структуру цієї німецької компанії

Джерело: Defence Express

На фоні дійсно небезпечної пожежі на одному з виробничих підприємств у Берліні мережею пронеслось те, що палає завод з виробництва ракет та ЗРК IRIS-T – Diehl.

Маємо зазначити, що це доволі складна пожежа, про що прямо пише пожежна служба німецької столиці, бо горить приміщення в якому знаходяться хімікати. Через дим берлінцям радять зачинити вікна та не вмикати кондиціонери.


Але з боку Defense Express зазначимо, що хоча дійсно полум’ям охоплено підприємство корпорації Diehl, але не Diehl Defense, а Diehl Metall. Але всі вони дійсно належать до однієї з найбільших німецьких корпорацій Diehl з обсягом продажу 3,5 млрд євро на рік та 16,5 тисячами співробітників, яка охоплює п’ять основних напрямків. На додачу до згаданих, ще Diehl Aviation, Diehl Controls та Diehl Metering, а також десятки окремих виробничих підрозділів та майданчиків.

І якраз приміщення одного з них – Diehl Metal Applications GmbH і постраждало від пожежі. Воно займається виробами з мідних сплавів, гальванічною обробкою, складними штампованими виробами. Цілком можливо, що деяка частина продукції цього підприємства залучена у виробництві ракет чи ЗРК IRIS-T, але це точно не про кінцеве виробництво. Тому навряд існує катастрофічна загроза темпам виробництва IRIS-T.

IRIS-T SLM
IRIS-T SLM

 

Слід зазначити, що Україна отримає їх на постійні основі в міру виготовлення і якраз днями має посилитись черговим ЗРК середньої дальності IRIS-T SLM. Також ЗСУ посилюються і IRIS-T SLS – комплексами малої дальності.

А загалом, згідно з публічним звітом німецького уряду Україна має отримати ще 9 комплексів IRIS-T SLM та 11 IRIS-T SLS.

 

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України