Папа зустрівся з волонтерами

На закінчення свого візиту до Польщі Папа Франциск подякував організаторам та волонтерам СДМ. У проведенні форуму допомагали близько 20 тис. людей. З ними Понтифік зустрівся 31 липня 2016 року на території краківського спортивного комплексу “Tauron Arena”.

Сюди була доставлена оригінальна ікона Богоматері з польської святині в Кальварії Зебжидовскої. У зв’язку з цим Франциск закликав присутніх вчитися від Діви Марії слухання, рішучості і діяльності. Про це він написав у зверненні, яке передав волонтерам.

“Подумаємо, як часто ми стаємо неуважними перед Господом чи іншими і не слухаємо по-справжньому”, – зазначив Понтифік. Він закликав слідувати за Пресвятою Марією в прагненні зрозуміти значення життєвих фактів і не затримуватися на тому, що є поверхове. “Господь стоїть біля дверей і стукає різними способами, являє свої знаки на нашому шляху і кличе нас відчитувати їх через світло Євангелія”, – написав Папа.

Франциск закликав молодь бути мужньою і з Божою допомогою йти проти течії. “Марія йде до Єлизавети не для того, щоби почути, що вона молодець, але щоби допомагати їй, щоиб бути корисною, щоиб служити. У цьому своєму виходу з дому, виходу поза себе з любові, вона несе найцінніше, що має: Ісуса, Сина Божого, Господа “, – зауважив Святіший Отець.

Понтифік підкреслив, що волонтерство є важливим і нелегким служінням, а волонтер на СДМ, це не просто “працівник”, але євангелізатор, бо Церква існує і діє, щоби євангелізувати.

Після зустрічі з організаторами краківського форуму Папа Франциск попрямував в аеропорт, звідки вилетів до Риму.

Джерело:kmc.in.ua

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

14 − four =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh