Владика Петро Стасюк: Не відрікайтеся від Бога

Християнство та церква піддаються нападу. В Австралії недавні дискусії про евтаназію та дискусії про одностатеві шлюбні зосереджують увагу на релігію. Ми живемо у світі секуляризму, де люди все більш і більш матеріалістичні і егоцентричні.

Ми живемо в світі, де люди віддаляються від Бога. Вони, як правило, стають нарцисичними або егоцентричними. Оскільки ми створені як тілом, так і духом, відсутність єдиного істинного Бога в житті, спонукає нас стати нашим власним Богом. Це насправді погано, бо нарцисизм насправді є розладом. Що ми думаємо про людей, які схильні думати лише про себе та свої потреби? Вони не залишаються нашими друзями дуже довго, чи не так?

Бог любить кожного з нас однаково, і тому наша повага до один одного – це фокус, який природно походить від Бога. У Галатам 3:28 ми читаємо: “Немає ні євреїв, ні поган, ні рабів, ні вільних, немає чоловіків чи жінок, бо ви всі єдині в Христі Ісусі”. Коли ми сперечаємось про толерантність, повагу один до одного та рівність перед законом, ми частково використовуємо християнські принципи.

Християнство є частиною нашої культури. Українська культура глибоко духовна. Я не можу уявити собі українську культуру без релігійного змісту. Незважаючи на те, що сучасні засоби електронного зв’язку є дуже корисними і можуть бути використані для просування гідних цінностей, водночас вони можуть стати дуже шкідливими для відносин. Вони сприяють меншій участі у суспільстві та спілкуванню з друзями і насправді є егоцентричними. Ми часто навіть не концентруємо нашої уваги на переповнених шосе, віддаючи перевагу своїй потребі загубитися в цифровому світі.

Ми повинні усвідомити, що самоцентричний стиль життя, який ми зараз пропонуємо, насправді шкодить нашій громаді та суспільству в цілому.

Я вірю в людський дух і  вірою мотивований спосіб життя, який був для нас традиційним.Так, ми не є досконалими, ми слабкі і просто грішимо перед Богом та іншими людьми. Ми повинні усвідомити, що самоцентричний стиль життя, який ми зараз пропонуємо, насправді шкодить нашій громаді та суспільству в цілому. Це потенційно може бути небезпечним для нас як для людей.

Мислення, яке ми зараз можемо запропонувати, є відносно новим в історії. Але самоцентричність, яку ми зараз бачимо, була помічена в історії раніше. У минулому ми бачили часи покаяння та відновлення. Я вірю і молюся, щоб ми знову поверталися до Бога. Ми всі створені за Його образом і подобою. Від Нього ми всі походимо і до Нього одного дня повернемося.

Владика Петро Стасюк

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

3 × five =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh