Папа: Бог ніколи не залишає Своїх дітей!

Тим, що дійсно вартує, є перебувати у Господі, ходити в надії, трудитися над будуванням кращого світу. На цьому наголосив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 13 листопада 2016 р., коментуючи уривок з Євангелії від Луки, в якому звучать слова Ісуса про останні часи. Спаситель сказав їх, перебуваючи перед Єрусалимським храмом і почувши слова захоплення красою святині та її оздоблення.

«Надійдуть дні, коли з усього, що ви бачите, не лишиться камінь на камені, який не був би перевернений», – сказав Ісус. «Можемо собі уявити, – зауважив Святіший Отець, – який ефект викликали ці слова в Ісусових учнів! Він, натомість, не має наміру образити храм, але дати зрозуміти, їм та нам сьогодні, що навіть найсвятіші людські будови, є минущими, і не потрібно покладати на них свою надію. Про скільки ймовірних забезпечень в нашому житті ми думали, що вони є остаточними, а вони виявилися недовговічними! З іншого боку, скільки проблем здавалися безвихіддям, а потім були вирішені!».

Далі Наступник святого Петра зауважив, що Ісусові відомо, що постійно існуватимуть спекуляції на людській потребі почуватися в безпеці, а тому перестерігає перед фальшивими месіями, закликаючи не дати себе звести. Він також закликає не побиватися з приводу війн, стихійних лих, бо вони також є частиною дійсності цього світу. «Історія Церкви багата прикладами людей, які спокійно перенесли жахливі випробування та страждання, тому що усвідомлювали, що вони надійно перебувають в Божих руках. Бог є вірним і турботливим Батьком, Який ніколи не залишає Своїх дітей. Бог ніколи нас не залишає», – наголосив Папа, додаючи:

«Залишатися стійкими у Господі, ходити в надії, трудитися над побудовою кращого світу, не зважаючи на труднощі й сумні події, якими позначене особисте й колективне життя, – це те, що дійсно вартісне, це те, що покликана чинити християнська спільнота, щоб виходити назустріч “Господньому дневі”. Саме в цій перспективі бажаємо помістити заанґажування, що випливає з цих місяців, протягом яких ми з вірою пережили надзвичайний Ювілей Милосердя, який сьогодні завершується в дієцезіях всього світу закриттям Святих Дверей в катедральних соборах».

Як зауважив Глава Католицької Церкви, Святий Рік, з одного боку, «заохотив зосередити погляд на сповненні Божого Царства», але з іншого – «будувати майбутнє на цій землі, трудячись над євангелізацією сучасності». Ісус заохочує зберігати «впевненість у тому, що Бог керує нашою історією та знає остаточний кінець речей та подій», вся історія, з «перехрестям добра і зла», пливе «перед Його милосердним поглядом».

«Молімося до Пречистої Діви Марії, – підсумував Папа, – щоб Вона допомагала нам серед радісних і сумних подій цього світу зберігати стійкою надію на вічність і Боже Царство. Просімо Пречисту Діву, щоби допомогла нам зрозуміти й поглибити істину про те, що Бог ніколи нас не залишить».

Після проказування молитви «Ангел Господній» Святіший Отець повідомив вірним, що у базиліці Святого Петра у Ватикані повернено для почитання найдавніше дерев’яне розп’яття, що походить з чотирнадцятого сторіччя і якому після ретельної реставрації «повернено давню красу». Воно буде «встановлене в каплиці Найсвятіших Тайн, як згадка про Ювілей Милосердя».

Папа також пригадав про те, що в Італії цього дня відзначався День подяки за плоди землі та людської праці. «Приєднують до єпископів, – сказав він, – висловлюючи побажання, аби мати-землю обробляли завжди згідно з критеріями сталості. Церква із симпатією та вдячністю перебуває поруч зі світом агрокультури та закликає не забувати про тих, які в різних частинах світу позбавлені таких елементарних благ, як пожива і вода».

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

thirteen − six =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh