Духовне

Неділя з Папою: заклик молитися за єдність, співчуття постраждалим і вітання з нагоди східного нового року

«Цими днями землетрус та сильні снігопади знову спричинилися важкі випробування для багатьох наших братів і сестер у центральній Італії, зокрема, в регіонах Абруццо, Марке та Лаціо», – пригадав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 22 січня 2017 р., запевняючи свою молитовну близькість родинам постраждалих, а також скерував слова заохочення тим, «які великодушно анґажуються в справу надання допомоги» і місцевим Церквам, які «не щадять себе, щоб полегшувати страждання». Святіший Отець проказав разом з паломниками молитву за постраждалих і за тих, які їм допомагають.

Глава Католицької Церкви також пригадав, що «на Далекому Сході та в різних частинах світу» мільйони людей готуються 28 січня відзначати новий рік згідно з місячним календарем. «Мої щирі вітання линуть до всіх їхніх родин, з побажанням, аби вони дедалі більше ставали школами пошани до іншої особи, спілкування й безкорисливої турботи одні про одних», – сказав він, додаючи: «Нехай же в родинах поширюється радість любові, в з них випромінюється на все суспільство».

Святіший Отець також не оминув увагою той факт, що ця зустріч з вірними відбулася під час Тижня молитов за єдність християн. Пригадавши, що наступної середи в базиліці святого Павла поза мурами відбудеться вечірня з нагоди завершення цього молитовного періоду за участі представників Церков і церковних спільнот, присутніх у Римі, Папа закликав вірних «бути витривалими в молитві» за те, щоб здійснилося Христове бажання: «Щоб усі були одно».

Коментуючи перед проказуванням молитви євангельський уривок, в якому розповідалося про початок прилюдної місії Ісуса й про покликання перших Апостолів, Папа зауважив, що перші проповіді Спасителя прозвучали у поганському краї, серед грішників. І він не лише проповідував прихід Божого Царства, але також шукав товаришів для цієї місії.

«Ми, християни, маємо сьогодні радісну можливість звіщати та свідчити свою віру, тому що відбулося оте перше звіщення, тому що існували ці смиренні та сміливі чоловіки, які великодушно відповіли на Ісусове покликання», – наголосив Святіший Отець, побажавши, щоб «усвідомлення цих початків» викликало в нас бажання нести Христа у кожне середовище, «навіть і найбільш непрохідне».

Джерело: Радіо Ватикан

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України