«Хто справді відчуває себе сином чи донькою Церкви – почувається дитиною Марії», – Глава УГКЦ у відеокатехизі

Кожна людина має свого патрона, того святого, ім’я якого носить і який заступається за неї на небесах. Кожен має свого ангела-хоронителя, якого також мусить у молитві призивати, адже він молиться за нас перед Господом і оберігає від зла в нашому земному житті. На цьому наголосив Глава УГКЦ в новому випуску відеокатехиз, темою якого була молитва до Богородиці, святих і ангелів.

Розпочинаючи науку, Блаженніший Святослав пригадав, що перед тим як розпочати нашу молитву, важливо усвідомити, до кого ми в ній звертаємося. А саме – до триєдиного Бога. Відтак, за його словами, окрім усвідомлення, молитва потребує певного підготування, щоби сконцентрувати свою увагу на Богові, з яким розпочинаємо діалог.

Однак Глава Церкви пояснив, що, окрім Божественних осіб, ми звертаємося й до інших осіб, «які, хоч і належать до Божого творіння, але виконують дуже важливу роль у нашому особистому християнському житті та житті Христової Церкви».

На переконання Предстоятеля УГКЦ, наступною після Господа Бога, до кого ми маємо молитися, є Пречиста Діва Марія. «Вона є певною іконою Церкви, дзеркалом, у якому ми можемо впізнати, розгледіти себе, зрозуміти, як слід жити і що означає бути частиною Церкви як Христового Тіла», – сказав він.

Пречиста Діва Марія, як пояснив Глава УГКЦ, виконує дуже важливу роль у житті Церкви. «Вона є посередницею благодатей, тією, що неустанно своїм покровом і молитвою покриває нас і заступається своєю материнською молитвою за нас перед своїм Сином, – зазначив Блаженніший Святослав і додав: – Хто справді відчуває себе сином чи донькою Церкви – почувається дитиною Марії, бо Їй поручив на хресті всіх нас наш Божественний Спаситель, кажучи: "Жінко, ось син Твій", а до свого улюбленого учня сказав: "Сину, це Матір твоя"».

У молитві ми звертаємося і до тих, хто є нашими заступниками і молільниками на небесах. А це – святі та ангели. «Вони є частиною небесної, прославленої Церкви», – ствердив Блаженніший Святослав.

За його словами, коли ми молимося до святих, то просимо, щоб вони, які вже сьогодні споглядають Боже обличчя, вже досягнули мети християнського життя і втішаються вічним щастям в небі, там, перед Божим престолом на небесах, молилися за нас. Образом цієї молитви святих за нас до Бога є кадильний дим, описаний у книзі Одкровення, який підноситься із відкритих чаш перед небесним престолом нашого Небесного Отця.

Відтак Глава Церкви пояснив, що кожна людина має свого патрона, того святого, ім’я якого носить і який заступається за неї на небесах. Кожен має свого ангела-хоронителя, якого також мусить у молитві призивати, адже він молиться за нас перед Господом і оберігає від зла в нашому земному житті.

«Тому в тій молитві до святих навчімося звертатися із синівською довірою до Богородиці, а відтак не забувати про свого ангела-хоронителя, про ангелів і святих у небі, які є частиною спільноти Церкви», – закликав на завершення Блаженніший Святослав.

Пригадуємо, що відеопроєкт «Живого телебачення» «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» стартував 16 травня 2020 року. У коротких відео Глава УГКЦ доступно пояснює важливі християнські істини. Серія перших випусків присвячена темі молитви, зокрема змісту та способу. Дивитися нові випуски катехиз Блаженнішого Святослава можна на каналі «Живого ТБ» в ютубі або сторінці «Живого ТБ» у фейсбуку щосуботи о 21:00.

Департамент інформації УГКЦ

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

5 × five =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh