Глава УГКЦ у Різдвяному привітанні: «Нашій Україні потрібно світло, щоб бачити дорогу, яку нам потрібно пройти»

У цьому році нашій Україні так потрібно світла. Світла для того, щоб серед нашого болю і страждання, розчарувань і дезорієнтованості бачити дорогу, якою ми повинні пройти, аби перемогти у війні, щоби збудувати справжню вільну незалежну Україну. Вільну від корупції, ненависті, від усього того, що нас знесилює і роз’єднує. Про це Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав говорить у Різдвяному привітанні 2018 року для «Живого ТБ» всім вірним греко-католикам в Україні і цілому світі та всім людям доброї волі.

«Свято Різдва, – каже Предтоятель, – це є момент, коли відбувається обмін дарами між Богом і людиною. Бог став Людиною, народився у Віфлеємі юдейському, спочив у яслах як маленька дитина, щоб ми з вами могли стати ближчими до Бога, могли обожествитися, могли вийти разом з нашим Спасителем до небесного вічного щастя».

У день Різдва Христового, вважає Блаженніший Святослав, ми покликані принести до цієї стаєнки наші з вами дари. Ми знаємо, що в момент народження Христа мудреці зі Сходу прийшли у Вифлеєм і склали в дар новонародженому Христові золото, ладан і миро, визнавши його як Царя віків. Але і ми з вами повинні прийти до цієї стаєнки і принести Христові не те, що ми маємо, а те, ким ми є: наше з вами життя, наше сьогодення. Принести Йому в дарі наші турботи. Можливо, навіть наші болі і страждання. Усе те, що робить нас нещасливими, одинокими або віддаленими від Бога.

«Те, ким ми є, принесімо новонародженому Спасителеві. А Він натомість дасть нам те, що приніс з неба, те, чого сучасна людина не має: радість і мир. Нехай цей день, цей момент Різдва Христового буде моментом, коли нам засяє небесне світло. Це світло нам сьогодні сяє у таїнстві Різдвяної ночі…» – сказав Глава УГКЦ.

У нашого Спасителя, просить духовний лідер греко-католиків, наберімся тої радості, якої нам сьогодні так бракує. Бо ми сьогодні більше плачемо, ніж радіємо. «Нехай та радість, яка походить від Бога, буде тою силою, оптимізмом і нашою з вами рушійною енергією у цьому Новому році. А Божий мир, який завжди пов’язаний зі справедливістю, справедливістю соціальною, справедливістю справжнього справедливого миру запанує у наших серцях», – побажав Блаженніший Святослав.

«З нами Бог» – співає Україна. Давайте, просить Глава Церкви, разом заспіваємо Спасителеві нашу прабатьківську українську коляду, яка є гімном перемоги, гімном радості, миру і справжнього світла.

«Прошу вас, вийдіть з цією колядою поза межі ваших домівок, відвідайте кожного, кому бракує світла, радості і миру. Від Христа взявши, з ближнім поділімся цими небесними дарами, які приносить нам наш Спаситель», – сказав Блаженніший Святослав.

Христос народився! Славімо Його!

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

one × three =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh