7 причин, чому Ангели-Охоронці не є милими кремезними херувимами, які плавають на хмарах

Як часто ви розмірковуєте над тим, що поряд з нами є Ангели, щоб направляти нас і охороняти нас?

Коли ми були маленькі, багато хто з нас молився Ангелу-Охоронцю, але ставши дорослими, ми схильні забувати важливість і силу, яку ангели можуть мати в нашому житті.

Рух “New Age” підняв багато суперечливих тем щодо того, хто такі ангели чи ми можемо спілкуватися з ними, та про силу, яку вони можуть мати над нашим життям. Важливо знати, що католицька церковна традиція говорить про Ангелів-Хранителів.

Ось список речей, які ви повинні знати про Ангелів-Охоронців, щоб утриматись від помилкових вірувань.

1. Вони є реальними.

Католицька Церква не просто придумала Ангелів-Охоронці, щоб допомогти маленьким дітям відчувати себе в безпеці вночі. Ангели-Хранителі є реальними. “Існування духовних істот, безтілесних, яких Святе Письмо звичайно називає ангелами, є правдою віри. Свідчення Святого Письма про це є настільки виразними, як виразна одностайність традиції”. (Катехизм Католицької Церкви 328). Є безліч прикладів про Ангелів в Святому Письмі. Вони служили і пастухам і Самому Ісусові.

“Коли спокуса, закликай свого ангела. Він більше готовий допомогти тобі, аніж ти сам спроможен собі допомогти! Ігнорувати диявола і не боятися його; він тремтить і тікає при вигляді твого Ангела-Охоронця.” (Святий Джон Боско)

2. У всіх є Ангел-Охоронець.

“Поряд з кожним віруючим стоїть ангел, як захисник і пастир, який веде його до життя.”(Святий Василій) Ангели-Охоронці не є чимось, чим ми повинні ділитися. Вони настільки цінні для нашого духовного благополуччя, що Бог благословив усіх нас власним охоронцем. “Велика гідність людської душі, оскільки кожен з них має з самого початку свого життя Ангела, якій приставлений охороняти його”. (Святий Єронім)

3. Вони ведуть нас у рай (якщо ми їм це дозволимо).

“Хіба не всі вони служебні духи, що їх посилають до послуг тим, які мають успадкувати спасіння?”(Євр 1:14). Наші Ангели-Охоронці оберігають нас від зла, допомагають нам в молитві, спонукають нас обирати добро і представляють нас перед Богом. Вони здатні впливати на наші почуття і нашу уяву, але не на нашу волю. Вони не впливають на нас, але спонукають нас усіма можливими способами, щоб вибрати те, що істинно, добре і красиво.

4. Вони ніколи не залишають нас.

“Дорогі друзі, Господь завжди поруч і активний в історії людства, і слідує з нами в унікальній присутності Своїх Ангелів, яких сьогодні Церква вшановує як “Хранителів”, ” іншими словами тих, хто служать Богові; Бог піклується про кожну людину… від початку до смерті людське життя оточене постійним захистом”. (Папа-Емерит Бенедикт XVI). Не потрібно впадати у відчай або відчувати себе самотніми, тому що існують ангели поряд з нами, щоб служити нашій душі в усі часи. Навіть смерть не відділить нас від нашого ангела. Вони стоять поруч з нами постійно на землі і залишаться з нами на небесах.

5. Ваш Ангел-Охоронець – це не ваш прадід.

Всупереч поширеній думці, і те, що ми часто можемо сказати, щоб утішити тих, хто втратив кохану людину, ангели – це не люди, які померли. Ангели – це духовні істоти з розумом і волею, створені Богом, щоб прославляти Його і служити Йому у Вічності.

6. Надання імен Ангелу-Охоронцю.

“Народне вшанування святих ангелів, який є законним і добрим, може, однак, привести до виникнення можливих відхилень … [таких, як] практика присвоєння імен святим ангелам [що] не слід заохочувати, за винятком випадків, Гавриїла, Рафаїла і Михайла, чиї імена містяться у Святому Письмі” (каталог на народне благочестя і Літургії 217 знайти на Catholic.com)

7. Вони не симпатичні кремезні херувими, які плавають на хмарах і грають на арфах – вони потужні духовні істоти, борці за твою душу.

“Христос є центром ангельського світу. Це Його ангели: «Якже прийде Син Чоловічий у Своїй славі й ангели всі з Ним…» (Мт 25,31)(ККЦ 331) Ангели перевершують людину, бо, хоча вони послані сюди, щоб служити нам, вони постійно перебувають у Присутності Бога. Вони наділені набагато більшою духовною силою і можливостями, які людям не дані. Не думайте, що ваш ангел це персонаж з мультфільму. Вони стоять поруч з вами, щоб захищати і охороняти вас.

Ви можете просити свого Ангела-Охоронця, щоб він клопотався від вашого імені перед Богом про потрібні для вас справи – і ви повинні! Багато не знають про допомогу, яка нам дана через ці духовні істоти. Пам’ятайте, наш Небесний Отець зробив все можливе, щоб допомогти нам провести Вічність в Його Царстві. Тим не менш, ми повинні використовувати все, що Він дає нам для того, щоб повністю отримати всі ласки, необхідні щоб потрапити в рай. Нехай ваш Ангел-Охоронець приведе вас ще глибше в повноту Божої ласки, любові і доброти.

Ви здивовані, що ваш Ангел-Охоронець зробив вам такі очевидні речі. Ви не повинні дивуватися чому Господь помістив його біля вас. – Святий Хосе Марія Ескріва

Мій Ангеле Святий, небесний друже мій!

Веди мене до Бога, бо це моя дорога,
щодня мене пильнуй, від злого духа порятуй,
я хочу свято жити і Богові служити! Амінь.

Ангелику мій любий,
найвідданішій друже,
Тебе я, мій хранителю,
просити буду дуже:
в тривогах, небезпеках
мене не покидай,
зробити добрий вибір
завжди допомагай.
Не дай об гріх спіткнутись,
попереду іди,
дорогою правдивою
до неба приведи.

Беккі Роуч

Джерело: catholicnews.org.ua

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

20 − eleven =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh