Новини

7 причин, чому Ангели-Охоронці не є милими кремезними херувимами, які плавають на хмарах

Як часто ви розмірковуєте над тим, що поряд з нами є Ангели, щоб направляти нас і охороняти нас?

Коли ми були маленькі, багато хто з нас молився Ангелу-Охоронцю, але ставши дорослими, ми схильні забувати важливість і силу, яку ангели можуть мати в нашому житті.

Рух “New Age” підняв багато суперечливих тем щодо того, хто такі ангели чи ми можемо спілкуватися з ними, та про силу, яку вони можуть мати над нашим життям. Важливо знати, що католицька церковна традиція говорить про Ангелів-Хранителів.

Ось список речей, які ви повинні знати про Ангелів-Охоронців, щоб утриматись від помилкових вірувань.

1. Вони є реальними.

Католицька Церква не просто придумала Ангелів-Охоронці, щоб допомогти маленьким дітям відчувати себе в безпеці вночі. Ангели-Хранителі є реальними. “Існування духовних істот, безтілесних, яких Святе Письмо звичайно називає ангелами, є правдою віри. Свідчення Святого Письма про це є настільки виразними, як виразна одностайність традиції”. (Катехизм Католицької Церкви 328). Є безліч прикладів про Ангелів в Святому Письмі. Вони служили і пастухам і Самому Ісусові.

“Коли спокуса, закликай свого ангела. Він більше готовий допомогти тобі, аніж ти сам спроможен собі допомогти! Ігнорувати диявола і не боятися його; він тремтить і тікає при вигляді твого Ангела-Охоронця.” (Святий Джон Боско)

2. У всіх є Ангел-Охоронець.

“Поряд з кожним віруючим стоїть ангел, як захисник і пастир, який веде його до життя.”(Святий Василій) Ангели-Охоронці не є чимось, чим ми повинні ділитися. Вони настільки цінні для нашого духовного благополуччя, що Бог благословив усіх нас власним охоронцем. “Велика гідність людської душі, оскільки кожен з них має з самого початку свого життя Ангела, якій приставлений охороняти його”. (Святий Єронім)

3. Вони ведуть нас у рай (якщо ми їм це дозволимо).

“Хіба не всі вони служебні духи, що їх посилають до послуг тим, які мають успадкувати спасіння?”(Євр 1:14). Наші Ангели-Охоронці оберігають нас від зла, допомагають нам в молитві, спонукають нас обирати добро і представляють нас перед Богом. Вони здатні впливати на наші почуття і нашу уяву, але не на нашу волю. Вони не впливають на нас, але спонукають нас усіма можливими способами, щоб вибрати те, що істинно, добре і красиво.

4. Вони ніколи не залишають нас.

“Дорогі друзі, Господь завжди поруч і активний в історії людства, і слідує з нами в унікальній присутності Своїх Ангелів, яких сьогодні Церква вшановує як “Хранителів”, ” іншими словами тих, хто служать Богові; Бог піклується про кожну людину… від початку до смерті людське життя оточене постійним захистом”. (Папа-Емерит Бенедикт XVI). Не потрібно впадати у відчай або відчувати себе самотніми, тому що існують ангели поряд з нами, щоб служити нашій душі в усі часи. Навіть смерть не відділить нас від нашого ангела. Вони стоять поруч з нами постійно на землі і залишаться з нами на небесах.

5. Ваш Ангел-Охоронець – це не ваш прадід.

Всупереч поширеній думці, і те, що ми часто можемо сказати, щоб утішити тих, хто втратив кохану людину, ангели – це не люди, які померли. Ангели – це духовні істоти з розумом і волею, створені Богом, щоб прославляти Його і служити Йому у Вічності.

6. Надання імен Ангелу-Охоронцю.

“Народне вшанування святих ангелів, який є законним і добрим, може, однак, привести до виникнення можливих відхилень … [таких, як] практика присвоєння імен святим ангелам [що] не слід заохочувати, за винятком випадків, Гавриїла, Рафаїла і Михайла, чиї імена містяться у Святому Письмі” (каталог на народне благочестя і Літургії 217 знайти на Catholic.com)

7. Вони не симпатичні кремезні херувими, які плавають на хмарах і грають на арфах – вони потужні духовні істоти, борці за твою душу.

“Христос є центром ангельського світу. Це Його ангели: «Якже прийде Син Чоловічий у Своїй славі й ангели всі з Ним…» (Мт 25,31)(ККЦ 331) Ангели перевершують людину, бо, хоча вони послані сюди, щоб служити нам, вони постійно перебувають у Присутності Бога. Вони наділені набагато більшою духовною силою і можливостями, які людям не дані. Не думайте, що ваш ангел це персонаж з мультфільму. Вони стоять поруч з вами, щоб захищати і охороняти вас.

Ви можете просити свого Ангела-Охоронця, щоб він клопотався від вашого імені перед Богом про потрібні для вас справи – і ви повинні! Багато не знають про допомогу, яка нам дана через ці духовні істоти. Пам’ятайте, наш Небесний Отець зробив все можливе, щоб допомогти нам провести Вічність в Його Царстві. Тим не менш, ми повинні використовувати все, що Він дає нам для того, щоб повністю отримати всі ласки, необхідні щоб потрапити в рай. Нехай ваш Ангел-Охоронець приведе вас ще глибше в повноту Божої ласки, любові і доброти.

Ви здивовані, що ваш Ангел-Охоронець зробив вам такі очевидні речі. Ви не повинні дивуватися чому Господь помістив його біля вас. – Святий Хосе Марія Ескріва

Мій Ангеле Святий, небесний друже мій!

Веди мене до Бога, бо це моя дорога,
щодня мене пильнуй, від злого духа порятуй,
я хочу свято жити і Богові служити! Амінь.

Ангелику мій любий,
найвідданішій друже,
Тебе я, мій хранителю,
просити буду дуже:
в тривогах, небезпеках
мене не покидай,
зробити добрий вибір
завжди допомагай.
Не дай об гріх спіткнутись,
попереду іди,
дорогою правдивою
до неба приведи.

Беккі Роуч

Джерело: catholicnews.org.ua

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України