Війна рф проти України

Ранкове зведення Генштабу: ворог завдав 2 ракетних, 80 авіаційних ударів, понад 49 атак MLRS

Слава Україні! Розпочався 575 день російської повномаштабної військової агресії проти України.

Російські окупанти продовжують ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, цілять та обстрілюють позиції українських військ і цивільну інфраструктуру, тероризуючи мирне населення. Таким чином, протягом доби 20 вересня РФ завдала чергового авіаудару по Україні бойовими БПЛА Shahed-136/131. В результаті бойових дій протиповітряна оборона перехопила 17x Shahed на шляху в межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей. На жаль, внаслідок атаки пошкоджено нафтопереробний завод у Полтавській області. Зруйновано або пошкоджено житлові будинки та інша цивільна інфраструкту
З перших годин 21 вересня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі низки областей нашої країни. Інформація про наслідки цього теракту наразі оновлюється.
Сили оборони України продовжують обороняти на сході та півдні України, вести наступ на осі Мелітополя та наступальні операції на осі Бахмут. Знищуючи ворога, звільняють тимчасово окуповані території та закріплюють нові позиції.
Протягом доби 20 вересня було проведено 23х бойових залучення. Ворог завдав 2х ракетних, 80х авіаційних ударів, понад 49х Атак MLRS по позиціях українських військ та цивільних цілях по всій Україні.
Від авіаударів постраждали Леонівка (Чернігівська область), Надія, Невське, Білогорівка (Луганська область), Новосадове, Торське, Спірне, Веселе, Кліщіївка, Нью-Йорк, Красногорівка, Вугледар (Донецька область), Роботине (Запорізька область), Козацьке, Одрадокам’янка, Ольгівка, Токарівка, Тягинка (Херсонська область).
Під артилерійський обстріл потрапили близько 90 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей
Північська оперативно-стратегічна група, Волинська та Полісська осей: без суттєвих змін.
Сокири Сіверщини та Слобожанщини: противник продовжує підтримувати групу військ, що охороняє державний кордон. Війська противника проводять активні підривні заходи у прикордонних районах з метою запобігання розгортання українських військ на окирах, які Противник збільшує щільність мінних полів вздовж державного кордону в Бєлгородській області (росія).
Оперативно-стратегічне угруповання Хортиця, вісь Бахмут: Сили оборони України успішно відбили ворожі атаки в районі на захід від Зайцеве (Донецька область). Противник намагався повернути втрачену позицію в районі північно-східного та сходу Андріївки (Донецька область), без успіху. Сили оборони України продовжують штурмові роботи в районі південь від Бахмута (Донецька область), завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюють нові позиції.
Оперативно-стратегічне угруповання “Таврія”, сокири Мар’їнки: противник провів невдалі наступ у околицях Мар’їнки (Донецька область). Тут ворог протягом доби 20 вересня здійснив 13 разів невдалих спроб висунути українські підрозділи з позицій. Водночас на Авдіївці та Шахтарському сокирах Сили оборони України тримають лінію, адже мають ініціативу та відвоюють українську землю.
Вісь Мелітополя: Сили оборони України продовжують наступальну операцію, завдаючи окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушуючи ворога відступити з позицій. Наші захисники відбили атаки противника в околицях Роботина (Запорізька область). Окупанти зазнають значних втрат як в живій силі, так і в
Одеська оперативно-стратегічна група, ось Херсон: Сили оборони України ведуть контрбатарейний вогонь, знищують склади постачання та успішно наносять удар по тилу противника.
Протягом доби 20 вересня українські Повітряні сили завдали 10х авіаційних ударів по зосередженням військ, озброєння та військової техніки, а також 5х авіаційних ударів по зенітно-ракетним системам против
Українські ракетні війська уразили 1 концентрацію особового складу, озброєння та військової техніки, 11 артилерійських систем, 1 ракетну систему ППО «Стрела-10» та 1 станцію електронного бою противника.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України