Авторські статті

2014 року влада перейматиметься лише виборами та й надалі орієнтуватиметься на Кремль

2014 року Янукович продовжуватиме курс економічного та культурного зближення з Росією. Про це 9 січня 2014 року повідомив народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Ігор Швайка після відвідин засідання Кабінету Міністрів. За словами свободівця, аналізуючи перше цьогорічне засідання урядовців, можна зробити висновок, що 2014-й буде роком підготовки до президентської кампанії Януковича.

“По-суті влада намагається довести країну до стану повного економічного занепаду так, щоб ми вже не могли обійтися без фінансової допомоги Росії. Ми бачимо, що Янукович вирішив покласти Україну до ніг російського царя Путіна в обмін на ще одну президентську каденцію. Влада і надалі продовжуватиме вклонятися та орієнтуватися на Кремль, ухвалюючи кожне рішення”, – поділився своїми враженням Ігор Швайка.

Націоналіст повідомив, що засідання відбувалося не лише під знаком дружби та кооперації з Росією, але й неприхованого поливання брудом української опозиції та громадян, які висловлюють свою позицію на майданах по всій державі.

Крім того, свободівець наголосив що сьогодні Кабмін розглядав лише один проєкт закону, який щось регулює, а не латає діри, що вже існують. “Цей законопроєкт стосувався похідних фінансових інструментів (дериватив). Обговорювали його довго, але у підсумку відклали голосування на наступний місяць. Дивно, але уряд Азарова порушив свою практику спочатку ухвалювати законопроєкти, а потім посилати їх на доопрацювання”, – зазначив Швайка

Націоналіст додав, що одним із ухвалених урядом законопроєктів є пропозиція зняти ввізний ПДВ на природний газ. Згідно з уже усталеною практикою урядовців, таке важливе питання було ухвалено з голосу. Окрім того, ініціювання таких змін є прямим порушенням ще й б’юджетного кодексу.

Як зазначив Ігор Швайка, за попередніми розрахунками, втрати б’юджету в разі ухвалення такого закону можуть скласти близько 2 млрд. гривень на місяць (!). “Очевидно, що цей законопроєкт є не чим иншим, як лобіюванням інтересів Дмитра Фірташа, для зручности якого, за особистим розпорядженням Януковича та не особливо активних заперечень із боку міністра фінансів було внесено законопроєкт. Коли йдеться про 2 млрд. гривень для власних кишень – урядовці готові працювати в авральному режимі та не зважати на порушення законів”, – підкреслив депутат.

Націоналіст також звернув увагу на відсутність багатьох міністрів на засіданні Кабміну. Очевидно, що свята закінчилися для всіх українців, за винятком “обраних” із вулиць Банкової та Грушевського. Сьогодні була відсутня майже половина всіх міністрів, що, на думку народного депутата, дозволяє назвати засідання Кабміну просто колегіяльною нарадою заступників міністрів.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України