Авторські статтіТехно

2000-річна могилу з незвичайною фрескою знайдено в Італії

Нещодавно археологи зробили своє чергове відкриття недалеко від Неаполя в Італії.

Дослідники проводили розкопки в уже вивченому ними районі і дуже здивувалися, коли їх новою знахідкою стала 2000-річна могилу.

Вивчивши гробницю, археологи винесли звідти деякі частини інтер’єру, які призначалися для датування поховань, і були здивовані новою знахідкою, незвичайної фрескою із зображенням оголеного юнака. Юнак, намальоване на фресці, швидше за все, був слугою, який несе глечик вина своєму господареві.

На жаль, це єдина частина фрески, яка вціліла, але вчені припускають, що залишилися частинах були зображені лише гості за банкетним столом.

Вчені дуже акуратно зняли фреску зі стіни, намагаючись її ніяк не пошкодити, а потім з’єднання єднали всі частини воєдино.

Ця гробниця є досить унікальною, адже вона, на подив археологів, дуже добре збереглася, що допоможе вченим у подальшому вивченні стародавньої культури.

Також нагадаємо, що біля берегів Португалії був знайдений корабель, який затонув близько 400 років тому. А в Панамі археологи знайшли жахливі давні поховання з покаліченими залишками.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України