Владика Венедикт зустрівся з салезіянською молоддю

«Ніхто не є здатним почути, лише той, хто був почутий; він сам стає готовий слухати», – сказав владика Венедикт на зустрічі з салезіянською молоддю у рамках підготовки до Світових Днів молоді 2016. 24 грудня у церкві Покрову Пресвятої Богородиці зібрались десятки хлопців й дівчат, щоби спільно продовжити свою духовну мандрівку-підготовку до Кракова.

Темою вечора були слова Євангелія «Блаженні ті, що слухають Слово Боже і зберігають його» (Лк 11, 28). Провадив зустріч о. Анатолій Гецянин, СДБ. Разом з ним молодь пробувала глибше зрозуміти слова гімну СДМ-2016, а також і євангельське гасло, що було основним лейтмотивом цього вечора. Окрім духовних роздумів, молодь співала різні християнські пісні, а також дізналася про деякі причини, які пояснюють, чому ж варто слухати Слово Боже.

Атмосфера таких релігійних рефлексій, пісень і молитви спонукала до духовної тиші, в якій кожен міг заглибитись у себе, спробувати почути голос власного серця і послухати, що ж Господь до нього промовляє. Цього вечора усі присутні в храмі мали нагоду приступити до Сповіді.

На завершення молитовних чувань молодь молилася вервицю з розважаннями, а відтак до теми цього духовного вечора своє слово виголосив владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«На перший погляд може виглядати, що людині слід мати якісь особливі здібності, щоб слухати. Однак святі, які часом здаються нам недосяжними, показують, що насправді можливо жити Богом і Словом Божим. Приклад святих є вічним.

В житті не просто знайти когось, хто буде завжди готовим нас чути, а Бог готовий нас вислухати. Чому Господь прощає? – Тому що любить, вірить, що ми можем змінитися. Він вірить в людину, тому знову і знову готовий нас почути.

Часто наші молитви розсіяні, неуважні. Але Бог нас слухає, для Нього ми завжди цінні. Ніхто не є здатним почути, лише той, хто був почутий; він сам стає готовий слухати.

Як кожен загляне у своє життя, чи побачить там випадки, коли Бог нас почув? – Кожен з нас був вислуханий Богом, але дуже часто і швидко ми про це забуваємо.

Кожен з нас є в праві написати свій досвід зустрічі з Богом. Апостоли досвідчили, пережили зустріч і написали Євангеліє. Ми не бачили Христа історично, але в нашому житті були моменти, коли ми досвідчували Його присутність. Ніяка подія в житті не є випадковою… Через усе промовляє Господь, Він хоче кожному з нас щось сказати.

Якщо Господь до нас щось промовив, значить ми здатні цим жити. Бог ніколи не дасть більше, ніж людина може витримати.

«По вірі вашій дасться вам…» – що бажаємо, те й стається… Тож, бажаймо слухати Бога, Він багато хоче сказати кожному з нас. Хай Господь дасть нам це велике бажання і тоді у нас буде радість життя. Ми всі хочемо бути щасливими, а Бог знає, що є правдивим щастям, і хоче нам це сказати, отож потрібне лише бажання, щоби Його почути», – сказав вл. Венедикт у своєму слові до молоді.

Пригадуємо, що такі зустрічі традиційно відбуваються один раз на місяць, зазвичай в останній четвер місяця у церкві Покрову Пресвятої Богородиці (Личаківська, 175) о 19 год. В них бере участь молодь з різних салезіянських осередків. «Дорога до Кракова» є своєрідною духовною мандрівкою-підготовкою до Світових Днів молоді, що влітку (26-31 липня 2016 року) відбуватимуться у Польщі.

Джерело: catholicnews.org.ua

Comments

0 comments

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

three + seven =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh