Вчені знайшли серед павуків батьків-одинаків

За павуками виду Manogea porracea вирішили простежити вчені з Федерального університету Уберландії (Бразилія). Вони з’ясували, що самці продовжують доглядати за потомством, тоді як самки залишають павутину. Результати своїх досліджень вчені опублікували в журналі Animal Bahaviour.

Велика частина павуків-самців не стежить за розвитком свого потомства. Внаслідок того, що їх з’їдають жіночі особини, вони прагнуть вижити, або шукають собі партнерку. Проте від своїх родичів відрізняється вид Manogea porracea. Вони залишаються доглядати за потомством у 68% випадків.

Павуки-батьки терпляче чекають, коли піде самка, потім будують куполоподібну мережу над мережею самки і люльку, куди кладуть яйця. Вони очищають яйця від води після дощу, захищають їх від хижаків. Цей догляд допомагає вижити набагато більшому числу особин, ніж серед тих, хто залишається без нього.

На думку дослідників, павуки не хочуть втратити своє потомство і розуміють, що воно може стати легкою здобиччю для хижаків. Проте вчені досі сумніваються, чому йдуть павучихи. Існує версія, що особини жіночої статі знають, що хижаки здійснюють більшу кількість нападів із-за наявності в них білка.

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

4 × 5 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh