Діаспора

У Варшаві українці заблокували паспортний сервіс, викликано поліцію

З 23 квітня консульські послуги недоступні для українців призовного віку

Незадоволені таким поворотом 300 українців заблокували паспортний сервіс ДП «Документ» у Варшаві. Вони вимагають повернути їм паспорти. Про ситуацію у Варшаві розповів фахівець у справах легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі Євген Семеняка в ефірі КИЇВ24.

«Тут відбувається жах. Вчора, сьогодні. Люди приїжджають забирати документи. Вони отримали смс-повідомлення, що документ готовий. Наприклад, учора це почалося о 10 ранку. Люди приїхали на 9 годину, на 7 ранку, вони вже стояли, щоб забрати документи. І о 9-й все було добре, а о 10-й людям кажуть, що ми вам документи не видамо, робіть, що хочете, до побачення до того, як надамо нову інформацію”, – розповів він.

Семеняка зазначив, що люди обурені, оскільки заплатили гроші, але не можуть отримати свій паспорт, документи, за які вони заплатили. За його словами, зараз у паспортному сервісі відбуваються сутички, навіть викликали поліцію.

«Поліція приїжджає, розбирається, але все одно допомогти не може. Учора, наприклад, і це відео розійшлося в інтернеті, що працівницю ДП «Документ» у Варшаві одна жінка не культурною лексикою «обливала». Але від цих працівників мало що залежить, вони також були постфактум проінформовані. (…) Дуже складна ситуація, сьогодні у Варшаві цей ДП «Документ» – 300 людей написали, що вони його блокують, щоб туди ніхто не заходив і не виходив. І вони там стоятимуть, чоловіки, зокрема, доти, доки не отримають свої паспорти.

І там вони вже пишуть, щоб несли їм ліки, їжу, тобто допомагали, оскільки вони там планують стояти до останнього”, – сказав фахівець у справах легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі.

Андрій Петренко

Останні повідомлення

Трактор ДТЗ 244: надійність і продуктивність для вашого господарства

Шукаєте надійного помічника для роботи на фермі чи в сільському господарстві? Тоді трактор ДТЗ 244…

14 години тому

Велосипеди для дітей різного віку від інтернет-магазину “Антошка”

Інтернет-магазин "Антошка": Велосипеди для дітей різного віку Інтернет-магазин "Антошка" пропонує широкий асортимент дитячих велосипедів, які…

14 години тому

Декоративна штукатурка для фасадів: практичний огляд

Чим оздобити фасад будинку, щоб він виглядав сучасно, був надійно утеплений та захищений від грибка?…

15 години тому

Avstore: Картины по номерам и алмазная мозаика для вашего вдохновения

Avstore: Интернет-магазин картин по номерам и алмазной мозаики Интернет-магазин Avstore предлагает широкий ассортимент картин по…

15 години тому

У Відні на “Великодніх гаївках” зібрали допомогу, на котру куплять три карети швидкої для України

На Великодніх Гаївках 12 травня нам вдалося зібрати 16 600 євро. Це дорівнює трьом каретам…

16 години тому

Увеличение Популярности в Социальных Сетях

В современном цифровом мире социальные сети стали неотъемлемой частью нашей повседневной жизни. Они не только…

16 години тому