Те, що варто знати про правдиву віру у 30 біблійних віршах

Є безліч біблійних віршів, які говорять про віру. Але що таке віра? „ Віра є запорукою того, чого сподіваємося, – доказ речей невидимих“ (Євреїв 11:1). Кілька віршів далі, слово “віра” також визначається, як знання того, що Бог є, і тим, що шукають Його Він дасть відповідь.

Віра — це щось більше, ніж просте визнання факту, що Ісус помер за наші гріхи. А також і віра Його обіцянкам. Усвідомлення, що, незалежно від обставин, Бог діє заради нашого блага.

30 віршів із Біблії про віру

  • „ І уповатимуть на тебе, хто знає твоє ім’я, бо ти, о Господи, не покидаєш тих, що тебе шукають“ (Псалми 9:11).
  • „Майте віру в Господа, Бога вашого, й будете безпечні; майте віру в його пророків, і пощастить вам“ (2 Хроніка 20:20)
  • „Вгамуйтесь і пізнайте, що я – Бог, що я вознісся на землі між народами“ (Псалми 45:11)
  • „Отож наказую тобі: будь мужнім і хоробрим; не лякайся й не падай духом, бо Господь, Бог твій, з тобою, куди б ти не подався“ (Ісуса Навина 1:9)
  • „Я ж бо надіявся на твою ласку. Нехай радіє моє серце твоїм спасінням!“ (Псалми 12:6)
  • „Ті колісницями, ці кіньми, а ми ім’ям Господа, Бога нашого – сильні“ (Псалми 19:8)
  • „Коли ж страх мене огорне, на тебе уповаю!“ (Псалми 55:4)
  • „Звірся на Господа всім твоїм серцем, не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього | і він твої стежки вирівняє“ (Приповідки 3:5-6)
  • „Ми бо духом з віри очікуємо надії оправдання“ (Галатів 5:5)
  • „Бо ходимо вірою, а не видінням“ (2 Корінтян 5:7)
  • „А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого“ (Ефесян 6:16)
  • „Ісус же у відповідь сказав їм: “Майте віру в Бога. Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: Двигнись і кинься у море, та не сумніватиметься у своїм серці, лише віруватиме, що станеться те, що каже, – то буде йому так“ (Марка 11: 22-23)
  • „А він же їй: Дочко, тебе спасла віра твоя. Іди в мирі й будь здорова від своєї недуги.“ (Марка 5:34)
  • „Тоді він доторкнувся до їхніх очей, мовивши: “Нехай вам станеться за вашою вірою!“ (Матея 9:29)
  • „Тоді відповів їй Ісус: “О жінко, велика твоя віра! Хай тобі буде, як бажаєш.” І видужала її дочка від тієї години“ (Матея 15:28)
  • „Перед Божою обітницею він не піддався зневірі, навпаки ж – скріпився вірою і, воздавши хвалу Богові“ (Римлянам 4:20)
  • „ Ісус у відповідь сказав їм: “Істинно кажу вам, що коли матимете віру й не завагаєтесь, ви зробите не тільки таке з смоковницею, але й коли горі цій скажете: Двигнись і кинься в море! – воно станеться“ (Матея 21:21)
  • „І через віру в його ім’я – оцього, що ви бачите й знаєте, його ім’я закріпилось, і віра, що через нього, дала йому повне видужання перед усіма вами“ (Діяння 3:16)
  • „Сказав Ісус до нього: “Іди, віра твоя спасла тебе.” І негайно прозрів той та й пішов дорогою за ним“ (Марка 10:52)
  • „До жінки ж він промовив: “Віра твоя спасла тебе; іди в мирі”“ (Луки 7:50)
  • „Справедливість бо Божа об’являється в ній з віри у віру, як написано: „Праведник з віри буде жити“ (Римлян 1:17)
  • „І він сказав до нього: “Встань, іди: віра твоя спасла тебе”“ (Луки 17:19)
  • „Насамперед дякую Богові моєму, через Ісуса Христа, за всіх вас, що віра ваша славиться по всьому світі“ (Римлян 1: 8)
  • „Бо прагну вас бачити, щоб поділитися з вами якимнебудь духовним даром, щоб вас зміцнити, тобто підбадьоритись разом, між вами, спільною вірою, вашою і моєю“ (Римлян 1: 11-12)
  • „Тож віра із слухання, а слухання через слово Христове“ (Римлян 10:17)
  • „Чувайте, стійте у вірі, будьте мужні, кріпіться“ (1 Коринтян 16:13)
  • „У якому маємо сміливість і повний надії доступ через віру в нього“ (Ефесян 3:12)
  • „І це певно знаю, що зостанусь і перебуватиму з усіма вами на розвиток вам і радість у вірі“ (Филип’ян 1:25)
  • „Вкорінені в ньому, збудовані на ньому і зміцнені в тій вірі, якої ви навчились, поступаючи в ній наперед з подякою“ (Колосян 2:7)
  • „Я боровся доброю борнею, скінчив біг – віру зберіг“ (2 Тимотея 4:7)

Адаптація Наталії ПАВЛИШИН

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

19 − 8 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh