Таємниця Вервиці: захист проти злого духа

Як часто можемо почути заохочення до того, щоби молитися на вервиці, бо вона має велику силу і захищає нас від злого. Як розуміти, у чому полягає цей захист вервиці або, точніше, як його не варто розуміти.

Насамперед, вервиця як сам предмет не має якихось особливих властивостей і сама по собі нас не охороняє. Якщо хтось, до прикладу, у своєму авто повісить вервицю і вважає, що може їздити як заманеться, то помиляється. Вервиця не є магічним оберегом.

Не варто також думати, що сама словесна формула молитви відганяє злого духа в тому сенсі, що створює якусь оболонку над нами від усілякого лиха, горя тощо.

Вервиця охороняє нас від злого, але у якому значенні?

Це одна із молитовних практик, яка допомагає нам зростати у духовності, глибше переживати єдність з Богом.

Це просто і складно водночас: вервиця нічого іншого не робить, як допомагає нам у зустрічі із живим Богом та Божими правдами про прихід Сина Божого, Його життя, смерть і воскресіння. Вервиця є тим простим способом завжди перебувати у роздумуванні над істинами християнської віри, способом, який переймаємо від Богородиці: вдивлятись у Сина Божого.

Саме тому молитва на вервиці допомагає нам у захисті від злого у тому сенсі, що через щораз глибше пізнання і роздумування над правдами вірами стаємо сильнішими у боротьбі супроти гріха, стаємо більш наповненні благодаттю спілкування з Богом.

Ось у цьому таємниця вервиці: щоби відкрити себе для Бога і пізнати Його. А не у формальному проказуванні молитви, і не у самій вервиці як предметі.

Адаптація Тетяни Трачук

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

three × five =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh