ЄС|NATO

Слідом за F-16 Аргентині погодили продаж модифікованих Douglas

Скільки всього Аргентина закупить цих літаків наразі невідомо

Джерело: Defence Express

Нещодавно Державний департамент США погодив продаж Аргентині літаків Basler BT-67 на суму 143 млн доларів — включно з запасними частинами для двигунів, навчанням і логістикою. Кількість літаків, які купують аргентинці, не розголошується, а основним підрядником має стати компанія Basler Turbo Conversions, яка у 1990 році якраз і була створено суто під переобладнання C-47 у BT-67.

“Цей літак покращить можливості аргентинських збройних сил з десантування і перекидання літаків для обслуговування Антарктиди у зимовий період. Вони також допоможуть знизити навантаження на інші активи повітряних перевезень у країні”, — відзначають у виданні Defense Post.

Нагадаємо, Basler BT-67 є модифікацією літака Douglas C-47 (DC-3), який здійснив свій перший політ ще у грудні 1935 року. Модифікована версія передбачає встановлення нових турбогвинтових двигунів Pratt & Whitney Canada PT6A-67R, подовження фюзеляжу, посилення планера, модернізацію авіоніки тощо.

Загалом у Basler Turbo Conversions кожну нову збірку “підганяють” під запити клієнта, а у Basler BT-67 також є і бойова версія, яку з 2017 року використовують колумбійські повітряні сили — літаки оснащені станцією FLIR, щоб ефективно виконувати бойові місії вночі.

Екіпаж Basler BT-67 складається з двох осіб. Максимальна злітна маса літака становить 13 600 кг, максимальне корисне навантаження — близько 6350 кг. Максимальна швидкість — 398 км/год.

У виданні відзначають, що продаж цих літаків погодили після того, як уряд США погодив Аргентині субсидію на 40 млн доларів у рамках Foreign Military Sales (FMS)на підтримку модернізації оборони країни, а також йдеться про покращення оперативної сумісності із силами США. Ця субсидія також має сприяти закупівлі Аргентиною винищувачів F-16.

Фото — Forsvarsministeriet

Нагадаємо, минулого тижня було офіційно підписано контракт про продаж Аргентині данських багатофункціональних винищувачів F-16 , всього йдеться про 24 літаки, раніше повідомлялося, що аргентинці отримають кредит від США на оплату цих машин.

 

Андрій Петренко

Останні повідомлення

Трактор ДТЗ 244: надійність і продуктивність для вашого господарства

Шукаєте надійного помічника для роботи на фермі чи в сільському господарстві? Тоді трактор ДТЗ 244…

11 години тому

Велосипеди для дітей різного віку від інтернет-магазину “Антошка”

Інтернет-магазин "Антошка": Велосипеди для дітей різного віку Інтернет-магазин "Антошка" пропонує широкий асортимент дитячих велосипедів, які…

11 години тому

Декоративна штукатурка для фасадів: практичний огляд

Чим оздобити фасад будинку, щоб він виглядав сучасно, був надійно утеплений та захищений від грибка?…

12 години тому

Avstore: Картины по номерам и алмазная мозаика для вашего вдохновения

Avstore: Интернет-магазин картин по номерам и алмазной мозаики Интернет-магазин Avstore предлагает широкий ассортимент картин по…

12 години тому

У Відні на “Великодніх гаївках” зібрали допомогу, на котру куплять три карети швидкої для України

На Великодніх Гаївках 12 травня нам вдалося зібрати 16 600 євро. Це дорівнює трьом каретам…

13 години тому

Увеличение Популярности в Социальных Сетях

В современном цифровом мире социальные сети стали неотъемлемой частью нашей повседневной жизни. Они не только…

13 години тому