До Біблії треба ставитись як до власного мобільного телефону – завжди мати під рукою

Що би сталось у нашому житті, якщо б ми ставились до Біблії, як до наших мобільних телефонів, Боже слово читали так часто, як  SMS повідомлення, які отримуємо?  Це провокаційне запитання поставив Папа перед молитвою «Ангел Господній» у неділю 5 березня, звертаючись до кількох тисяч вірних, зібраних на площі Святого Петра у Ватикан, незважаючи на дощову погоду.

Святіший Отець закликав до частого читання Біблії, яка вміщає Боже слово, що допомагає поборювати зло й не віддалятись від Бога. Папа послався на Євангеліє першої неділі Великого Посту в римо-католицькій Церкві, що описує 40-денний піст Ісуса в пустині, де Його спокушував диявол, та Його протистояння віч-на-віч з дияволом, який намагається відмовити Його від повіреної Йому місії.

«Завдяки цій потрійній спокусі Сатана хоче відвернути Ісуса від дороги від дороги послуху та смирення, – бо знає, що таким чином зло буде переможене, –  і «короткою фальшивою стежкою привести Його помилковий ярлик до успіху й слави, – сказав Папа. – Але все отруйні стріли диявола Ісус зупиняє за допомогою щита слова Божого, що висловлює волю Отця. Ісус не сказав жодного власного слова: Він відповідає тільки Божим словом. І, таким чином, Син, сповнений сили Святого Духа, виходить з пустині переможцем»

Його Святість підкреслив, що Великий Піст є для християнина часом «слідування за Христом в духовній боротьбі проти диявола силою Божого слова». З цією метою Святіший Отець закликав подружитись з Біблією, часто її читати та над нею роздумувати. «Біблія вміщає Боже слово Боже, яке завжди є актуальним та ефективним», – сказав Єпископ Риму.

Підсумовуючи Папа Франциск мовив: «Хтось сказав: “що би сталось у нашому житті, якщо б ми ставились до Біблії так, як до наших мобільних телефонів?  Якщо би  ми носили при собі принаймні невелике кишенькове Євангеліє, що б тоді сталось? Якщо би ми повертались до Біблії, коли б дещо забували, адже ми повертаємось до мобілки, якщо її десь забудемо. Якщо би відкривали Святе Письмо декілька разів в день, якщо б читали Боже послання так, як наприклад, читаємо повідомлення з мобілки, що би тоді сталось?..” Звичайно, це парадоксальне порівняння, але воно змушує вас замислитись. Дійсно, якщо би в нашому серці завжди перебувало Боже слово, тоді жодна спокуса не змогла віддалити нас від Бога і жодна перешкода не могла би змусити зійти з дороги добра. Ми змогли перемагати щоденні спонуки до зла, які знаходяться в нас і поза нами».

Великий Піст – це «шлях Божого люду до Пасхи», шлях «навернення, боротьби проти зла за допомогою зброї молитви, посту, діл милосердя», – сказав Святіший Отець. – Не забувайте ставитись до Біблії, як до свого смартфону. Нехай же Святе Письмо буде завжди з вами».

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

five × two =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh