Духовне

Молодіжні Великопосні Реколекції у Вінниці

Дбайливий Бог посилає людині все саме в той момент, коли цього їй найбільш потрібно. З такою ж впевненістю можемо сказати і про Молодіжні Великопосні Реколекції, які проводилися з 10 – 12  березня у м. Вінниці на парафії Покрова Пресвятої Богородиці. Реколектант о. Теодор Мацапула, ВС  пригадав про головну ціль людини: «Спасіння душі – мета життя кожного християнина»

Перша наука в п’ятницю розкривала правду, яким чином диявол, світ і людські невпорядковані пристрасті є ворогами для спасіння душі.

А в суботу ранішній цикл наук допоміг пізнати яке значення мають божественні чесноти – віра, надія і любов в житті молодої людини. Оскільки ці чесноти є виключним Божим даром для людини, тому їх завжди треба просити, щоб отримати і, одержавши, – уміти їх правильно зберегти. Власне тому учасники реколекцій пізнали цінний спосіб молитви Святим Письмом – Lectio divina. Через молитву Святим Письмом, людина віднаходить молитовний, люблячий, діалог із своїм Небесним Батьком, розкриває мудрість Божої Волі щодо себе, від якої ми часто утікаємо. Ось і тому стали доречними, ще й правила «Доброго Вибору» Св. Ігнатія з Лойоли, які є корисними для розпізнавання особистого покликання чи у вирішенні важливих питань життя. Атмосфера, як завжди, була надзвичайно дружною. Після апетитного обіду не залишили байдужими ще й ігри, які, по-особливому, зближують усіх і дозволяють посміятись над собою, поринути в дитинство.

Також учасники реколекцій скористалися можливістю Святої Тайни Покаяння, щоб особисто досвідчити щедре Боже Милосердя, а на Божественній Літургії подякувати за усі видимі на невидимі отримані Божі Ласки.

В неділю вечором, мали завершальну науку про християнську досконалість та засоби для її досягнення. Ну а на завершення на нас чекала смачненька піцца, яка не мала жодних шансів, щоб залишитися холодною на столі.

Реколекції, згідно відгуків учасників, виявилися цікавими і корисними. Варто завжди пам’ятати, що немає нічого неможливого на шляху до спасіння для правдивої християнської молоді, бо вона повна надії на шляху поглиблення віри, повної любові!

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України