Як одружитися із італійцем, не маючи дозволу на проживання

Для укладення шлюбу між іноземцем та громадянином ЄС (зокрема італійцем) наявність дозволу на проживання не вимагається.

Основна умова: обоє наречених не повинні бути одружені в інших країнах. Тому іноземці повинні отримати в своєму консульстві дозвіл на одруження (Nulla sta per matrimonio) та легалізувати його префектурі.

Із цим та іншими документами нареченим слід звернутися у мерію міста в якому бажають провести церемонію одруження та пройти звичайну процедуру реєстрації шлюбу на загальних засадах.

Після реєстрації шлюбу, іноземця що нелегально перебуває в країні, більше не можуть депортувати. Він має право на отримання дозволу на проживання із сімейних мотивів (art. 19, co. 2, lett. c), D. Lgs n. 286/1998), зокрема “Карти на проживання родича громадянина ЄС” (D. Lgs. n.30/2007).

Для витребування карти на проживання після укладення шлюбу, слід звернутися безпосередньо в квестуру (подавати заявку поштою не потрібно).

До заяви потрібно додати:

• гербову марку вартістю 16 €;

• 4 фото для документів;

• копію паспорта іноземця;

• копію сертифіката про одруження;

• декларацію громадянина ЄС про взяття на утримання іноземця (підписується у квестурі) та копію його посвідчення особи.

Квестура проведе необхідний аналіз документів та перевірить спільне проживання наречених. Для цього у їх дім без попередження прийде поліцейський.

Карта на проживання громадянина ЄС дозволяє запис у національну службу охорони здоров’я, здійснення трудової діяльності та використання інших цивільних прав громадян.

Цей дозвіл на проживання продовжується протягом тривалості шлюбу що 5 років. У випадку розлучення, розірвання шлюбу чи смерті громадянина ЄС, іноземець зберігає право на проживання в країні за наявності визначених умов, зокрема безперервного проживання на території Італії протягом п’яти років (art. 12 del D. Lgs. 30/2007).

Якщо шлюб тривав менше п’яти років, іноземець може конвертувати свою карту на проживання у дозвіл для підприємницької діяльності, найманої праці, навчання, чи в очікуванні зайнятості, відповідно від наявних реквізитів (наприклад, робочого контракту чи навчання).

Джерело

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Avatar

One comment

  1. Avatar
    Людмила

    Чи можу я повернутись в Україну після того як подала в квестору на пермесо motivi familiari.. після одруження з італійцем? І чи не буду мати проблеми при поверненні з України в Італію.. ?

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

16 + twelve =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh