Глава УГКЦ: «Добрий священник плаче болем і тішиться радістю своїх парафіян»

Добрий священник є той, що супроводжує своїх людей і бере на себе їхні болі, труднощі, а так само їхні радощі. Cпівчуває в їхніх болях і тішиться їхніми радощами. Таку характеристику доброго священника дав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, відповідаючи на запитання, яким має бути добрий священник.

Фото: Стефан Фартушок

Добрий священник має бути доброю людиною. «Це перший і найважливіший елемент, – вважає Предстоятель. – Бо не можна бути добрим християнином, не будучи доброю людиною. Тому, йдучи за цією логікою, добрий священник має бути доброю людиною, справжнім християнином, вести глибоке особисте духовне життя».

А відтак, додав він, добрий священник має бути досконалим образом доброго пастиря Христа. Добрий пастир – це вершина священничого служіння. Тому сам Христос дає нам приклад такого доброго пастиря, коли каже: «Добрий пастир душу свою покладе за своїх овець».

«Добрий пастир – це той, що приходить, аби дати, а не взяти. Добрий пастир – це той, що приходить, аби мали життя вповні. Це ті головні засади та принципи, за якими ми маємо виховувати наших священників», – резюмував Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав відзначає, що в сучасних обставинах добрий священник завжди буде перейматися добром своїх парафіян. «Сьогодні у Вселенській Церкві стверджується, що найважливішим методом душпастирства є бути поруч, – сказав він і додав: – Навіть більше, добрий священник є не той, що пасивно перебуває поруч, а той, що може зробити видимим і присутнім Господа Бога поруч з людиною, зокрема в драматичних моментах її життя».

Так, Ісус Христос каже, що ніхто не є добрим, крім самого Бога. «Але щоразу, коли ми намагаємося наслідувати нашого Бога своїми вчинками, словами і ділами, коли ми намагаємося віддзеркалювати Його в нашому житті, тоді ми можемо бути добрими на Божий образ і Божу подобу», – переконує Глава УГКЦ.

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

2 × three =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh