Духовне

«Дякуємо за кожну хвилину, у якій можемо бачити світло, зокрема те, що виробляється під дією електричного струму», — Глава УГКЦ у 267-й день війни

Ми дякуємо Господу Богу і Збройним силам України за те, що в цю мить ми живі. Дякуємо за кожну хвилину, у якій можемо бачити світло, зокрема те, що виробляється під дією електричного струму, і світло сонця, яке сходить над Україною. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному відеозверненні у 267-й день великої, кривавої і святотатської війни.

«Дякуємо за кожну хвилину, у якій можемо бачити світло, зокрема те, що виробляється під дією електричного струму», — Глава УГКЦ у 267-й день війни

«Зараз, у цій хвилині, коли ми з вами роздумуємо над Божим словом, над Україною літають російські ракети й оголошено повітряну тривогу. Вже чути вибухи в Дніпрі, над Києвом, над Одещиною», — констатував Предстоятель і закликав усіх не нехтувати правилами і сповіщеннями про повітряну тривогу. А також знаходитися у бомбосховищах і робити все можливе для того, щоб врятувати своє життя і своїх ближніх.

За словами Глави Церкви, ворог знову вражає критичну інфраструктуру міст і сіл України. Знову чинить військові злочини на нашій Батьківщині.

Сьогодні Блаженніший Святослав продовжив роздуми над зціленням ран нашої Батьківщини і народу. Зокрема він роздумував над ще одним зі звичайних способів зцілювати рани — Тайною Єлеопомазання.

«Господь Бог, — пояснив Глава Церкви, — встановив її для того, щоб зціляти недужих. Ми читаємо в соборному посланні апостола Якова: „Страждає хтось між вами? Хай молиться. Радіє хтось? Хай псалми співає. Нездужає хтось між вами? Хай прикличе пресвітерів церковних і хай вони помоляться над ним, помазавши його олією в ім’я Господнє, і молитва віри спасе недужого, та й Господь його підійме; і як він гріхи вчинив, вони йому простяться. Сповідайте, отже, один одному гріхи ваші й моліться один за одного, щоб вам видужати. Ревна молитва праведника має велику силу“ (Яків 5, 13–16)».

«Справді моментом зцілення, коли Господь Бог посилає через свою Церкву благодать Духа Святого для одужання тому, хто хворіє — це є Таїнство Єлеопомазання, служителем якого є священник, церковний пресвітер. Це є свята тайна, коли справді Господь Бог особливо приймає молитви за хворого», — зазначив Патріарх.

«Для того, щоб гідно приготуватися, потрібно скористати ще з однієї Тайни духовного зцілення — Таїнства Сповіді. А відтак ця молитва Церкви і помазання єлеєм дасть силу побороти хворобу. Ми знаємо, що приймати це таїнство можна лише один раз під час важкої недуги», — додав Глава УГКЦ.

«Заохочую усіх, особливо тих, хто справді перебуває у стані важкої недуги чи важкого поранення, користати зі сили та благодаті святого Таїнства Єлеопомазання. А наших медичних капеланів, священнослужителів заохочую завжди бути готовими для того, щоб на перший поклик наших вірних, потребуючих бути поруч і зцілювати рани силою молитви Церкви і таїнственного діяння благодаті Святого Духа», — наголосив Патріарх.

Відтак попросив послухати слово праведного митрополита Андрея Шептицького, який нам пригадує про силу спільної молитви Церкви: «Спільна молитва, мої милі браття, має більшу силу, ніж молитва кожного зокрема. Не лише тому, що тут один за одного молиться, один одному випрошує ласки з неба, а ще й тому, що Ісус Христос обіцяв особливішим способом бути з тими, хто об’єднується в Його імені».

Департамент інформації УГКЦ

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України