Апостольський Нунцій в Україні передав вітання і благословення Папи Франциска з нагоди Різдва

Український народ, попри різні тяжкі випробування, завжди прагнув відшукати Боже обличчя, а також віднайти свободу. На цьому наголосив у своєму зверненні до вірних з нагоди Різдва Христового Архиєпископ Клавдіо Ґуджеротті, Апостольський Нунцій в Україні.

“Ми є свідками надзвичайного свята, яке перевищує наше розуміння, — Бог не міг наблизитися ближче до нас, аніж через своє воплочення”, — такими словами звернувся до українців Архиєпископ Клавдіо Ґуджеротті, Апостольський Нунцій в Україні.

Варто зазначити, що він висловив слова глибокої та щирої вдячності за наданий йому привілей бути запрошеним взяти участь в Літургії з нагоди Різдва. Крім того, він поділився радісними емоціями з нагоди того, що може передати вітання і благословення Святішого Отця Папи Франциска.

“Український народ не переживав метафоричні заслання, але відчув на собі справжнє вигнання, і при чому неодноразово на своїй власній землі. Це зруйноване виселення і знову повернення до первісного райського саду є гарантією, що не існує вічних вигнань. І до цього голосу долучається голос Папи, щоб заявити: ми існуємо, щоб допомогти народам повернутися із заслання і ввійти знову в землю обітовану”, — зауважив Апостольський Нунцій в Україні.

А згодом додав: “Якщо це є бажанням Церкви для всіх народів, то в особливий спосіб воно стосується вашого народу, який в своїй історії завжди прагнув відшукати обличчя Боже… Пошук не є задля фізичних вправ, але для того, щоб знайти і відчути свободу та жити творчо. Саме це і є нашим Різдвом, Різдвом яке повторюється кожного року, яке, я б сказав, повинно продовжуватися кожного дня і в кожному серці”.

За його словами, Папа Франциск доручив Блаженнішому Святославу як Главі УГКЦ важливе завдання — “бути батьківським і люблячим хранителем сердець ваших дітей”.

“Сила Різдва, яке ми сьогодні переживаємо і досвідчуємо, є, безперечно, і вашою невичерпною силою, за яку Папа молиться до Господа, щоб додавалося добре здоров’я, щоб ви могли відвідувати всі ті місця у світі, про які ви згадали раніше, де зростає і розвивається Українська Греко-Католицька Церква”, — підкреслив наприкінці свого слова до греко-католиків Архиєпископ Клавдіо Ґуджеротті.

Comments

0 comments

Про Андрій Петренко

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

four × one =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh