Новини з Австрії

7360 євро Австрія витратить цього року на кожного біженця з України

Австрія витратить цього року близько 592 мільйонів євро на забезпечення українських біженців. Це 7 360 євро на особу, згідно зі звітом ОЕСР.

До середини вересня близько п’яти мільйонів людей втекли з України до країн ЄС, повідомляє ОЕСР. Більшість із майже п’яти мільйонів чоловіків, жінок та дітей з України втекли до європейських країн, заявили в понеділок представники Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

У ЄС уже кілька місяців діє директива, згідно з якою захист біженців спочатку надається на один рік. Потім його може бути продовжено ще на два роки. Це означає, що процедура надання притулку не потрібна. Крім того, біженці з України мають право на соціальну допомогу, освіту, житло та дозвіл на роботу одразу після прибуття. За даними ОЕСР, більшість біженців скористалися цим тимчасовим захистом.

Організація підрахувала, що у 2022 році витрати європейських країн становитимуть близько 26,6 млрд. євро. Сюди входять витрати на житло, освіту та охорону здоров’я. Німеччина та Польща разом мають взяти на себе трохи менше половини всіх витрат. Однак найвищі витрати на одного біженця очікуються у Швейцарії (13 453 євро), Бельгії (12 626 євро) та Люксембурзі (12 487 євро).

Згідно з звітом ОЕСР, Австрія витрачає близько 592 мільйонів євро на забезпечення українців, які сховалися від війни – в середньому 7 360 євро на біженця.

За матеріалами: https://www.krone.at/
Фото: APA/MARTIN HÖRMANDINGER

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України