6 способів покращити читання Біблії

Для віруючих читання Біблії і роздуми над нею не є чимось новим. Для нас не секрет, що читання уривків Святого Письма є дуже важливим. Це – один із першочергових способів, в які Бог промовляє Свої істини і заповіді нам, а з його допомогою ми можемо мати успіх тут, на землі (Ісус Навин, 1,8).

2 Тимотея 3,16 каже нам: «Все Писання – надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості».

Однак деколи, коли поглянемо на якийсь уривок Біблії, він може видатись нам абсолютно некорисним.

Та це враження ­– помилкове, бо кожне слово, записане в Біблії, має свою цінність. З допомогою правильних інструментів і практик ми можемо застосувати в своєму житті принципи Біблії, які допоможуть нам зростати і дорослішати так, як цього хоче Бог.

Роздумуєш над тим, як покращити свої роздуми над Біблією? Не знаєш, як зосередитись на читанні Слова Божого і витягнути максимальну користь з цього? Пропонуємо тобі шість способів, які допоможуть тобі у цьому.

1. Відстав в сторону все, що тобі заважає

На сьогоднішній день є стільки всього, що заважає нам зосередитись над Божим Словом. Для більшості людей це – ґаджети, соціальні мережі, робота… Однак подумай, що заважає саме тобі. Є особи, яких від зосередження над читанням Біблії відволікає музика, а є такі, яким пісні прослави навпаки допомагають сконцентруватись. Головне тут – знайти той спосіб, який буде найбільш підходячий для тебе.

2. Запам’ятовуй Писання

В тому, щоб вчити на пам’ять уривки Писання є як фізична, так і духовна цінність. Так само, як ми запам’ятовуємо слова пісень, віршів, розмовну мову чи бізнес-коди і зростаємо у них, ми також можемо зростати у вивченні уривків Біблії, якщо засвоюємо їх достатньо для того, щоб запам’ятати.

3. Проси про провід Святого Духа

Неможливо перенаголосити, наскільки важливим в читанні Біблії є провід Святого Духа. Слово Боже без Божого Духа це те саме, що тіло без духа – воно існує і промовляє, але життя в ньому нема.

4. Дивись через призму Хреста

Читаючи Святе Письмо, спробуй шукати відповідь на два запитання: Яким у цьому слові є занепалий стан людини? Яким чином в цьому Писанні хрест виправляє розбитість?

5. Записуй свої думки

Коли Бог щось до тебе промовляє, ця думка не залишиться в твоїй голові назавжди (за винятком, якщо у тебе ідеальна пам’ять). Тому найкраще записувати ті одкровення і ідеї, які ти отримав від читання Біблії і роздумів над нею. Стара приказка говорить: «Короткий олівець кращий від довгої пам’яті».

6. Подумай, як ти можеш застосувати Писання в своєму житті

Біблія – це не древня і застаріла література. Це книга, сповнена нестаріючих принципів, які й до сьогодні стосуються кожного з нас. Читаючи Біблію, ми повинні запитувати себе як ми можемо втілити у своєму житті ті елементи, яких нас навчає Святе Письмо.

 

За матеріалами «Christian Today»

Comments

0 comments

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

seventeen − 14 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

x

Вам буде цікаво

Таємниця Вервиці: захист проти злого духа

Як часто можемо почути заохочення до того, щоби молитися на вервиці, бо вона має велику ...

Ми виявили Ad Blocker!

Для коректної роботи порталу просимо вимкнути Ad Blocker.
На сторінках відсутня агресивна реклама.

How to disable? Refresh