Духовне

6 способів покращити читання Біблії

Для віруючих читання Біблії і роздуми над нею не є чимось новим. Для нас не секрет, що читання уривків Святого Письма є дуже важливим. Це – один із першочергових способів, в які Бог промовляє Свої істини і заповіді нам, а з його допомогою ми можемо мати успіх тут, на землі (Ісус Навин, 1,8).

2 Тимотея 3,16 каже нам: «Все Писання – надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості».

Однак деколи, коли поглянемо на якийсь уривок Біблії, він може видатись нам абсолютно некорисним.

Та це враження ­– помилкове, бо кожне слово, записане в Біблії, має свою цінність. З допомогою правильних інструментів і практик ми можемо застосувати в своєму житті принципи Біблії, які допоможуть нам зростати і дорослішати так, як цього хоче Бог.

Роздумуєш над тим, як покращити свої роздуми над Біблією? Не знаєш, як зосередитись на читанні Слова Божого і витягнути максимальну користь з цього? Пропонуємо тобі шість способів, які допоможуть тобі у цьому.

1. Відстав в сторону все, що тобі заважає

На сьогоднішній день є стільки всього, що заважає нам зосередитись над Божим Словом. Для більшості людей це – ґаджети, соціальні мережі, робота… Однак подумай, що заважає саме тобі. Є особи, яких від зосередження над читанням Біблії відволікає музика, а є такі, яким пісні прослави навпаки допомагають сконцентруватись. Головне тут – знайти той спосіб, який буде найбільш підходячий для тебе.

2. Запам’ятовуй Писання

В тому, щоб вчити на пам’ять уривки Писання є як фізична, так і духовна цінність. Так само, як ми запам’ятовуємо слова пісень, віршів, розмовну мову чи бізнес-коди і зростаємо у них, ми також можемо зростати у вивченні уривків Біблії, якщо засвоюємо їх достатньо для того, щоб запам’ятати.

3. Проси про провід Святого Духа

Неможливо перенаголосити, наскільки важливим в читанні Біблії є провід Святого Духа. Слово Боже без Божого Духа це те саме, що тіло без духа – воно існує і промовляє, але життя в ньому нема.

4. Дивись через призму Хреста

Читаючи Святе Письмо, спробуй шукати відповідь на два запитання: Яким у цьому слові є занепалий стан людини? Яким чином в цьому Писанні хрест виправляє розбитість?

5. Записуй свої думки

Коли Бог щось до тебе промовляє, ця думка не залишиться в твоїй голові назавжди (за винятком, якщо у тебе ідеальна пам’ять). Тому найкраще записувати ті одкровення і ідеї, які ти отримав від читання Біблії і роздумів над нею. Стара приказка говорить: «Короткий олівець кращий від довгої пам’яті».

6. Подумай, як ти можеш застосувати Писання в своєму житті

Біблія – це не древня і застаріла література. Це книга, сповнена нестаріючих принципів, які й до сьогодні стосуються кожного з нас. Читаючи Біблію, ми повинні запитувати себе як ми можемо втілити у своєму житті ті елементи, яких нас навчає Святе Письмо.

 

За матеріалами «Christian Today»

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України