Авторські статтіВійна рф проти України

Військовослужбовці 80 окремої-десантно-штурмової бригади святкували Водохреща

На запрошення Вороцівської громади Яворівського району Львівської області військовослужбовці 80 окремої десантно-штурмової бригади прийняли участь у заході «Свято Водохреща».

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща. Дійство відбувалось у селі Солуки .

Під час святкового дійства відбулось освячення води, традиційні хрещенські купання. Парад вертепів, колядки біля ватри. Воїнам-десантникам, які взяли участь у купаннях місцева громада подарувала кожному вишиванку. Також під час святкування проведено виставку «Коляда в ООС». Художні колективи Львівщини виконували колядки, віншування.

– Ми приємно вражені теплим прийомом місцевої громади, подарункам та можливістю разом з громадою долучити до святкового дійства. Дякуємо Вороцівській громаді постійній підтримці та допомозі нашій бригаді, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира військової частини з морально-психологічного забезпечення полковник Ігор Контерук.

У свою чергу десантники для гостей свята організували тепле місце для переодягання, а військові кухарі пригощали усіх охочих кулішем. Під час свята також можна було скоштувати чай, каву, пампухи.

Прес-служба 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України

80 бригада водохреща

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України