Авторські статтіНовини

Вчені: Вживання великої кількості води під час хвороби шкодить здоров’ю

Велика кількість випитої води під час хвороби лише шкодить людині, а не допомагає, як вважалося раніше. Про це заявили британські вчені.

Певний час тому до них звернулася літня жінка, яка страждає інфекцією сечостатевої системи. Їй не допомагали лікарські препарати і постільний режим: пацієнтці ставало гірше день у день. Повторні підсумки обстеження показали, що в її крові було мало натрію – на 10% менше норми, із-за чого у неї з’явилася гіпонатріємія. Жінка розповіла, що кожен день пила багато води, як радив її лікар. За допомогою цього методу вона прагнула позбутися від інфекції.

Дізнавшись про це, експерти заборонили пити їй воду у великій кількості. Зменшивши кількість вживаної рідини, жінка стала почувати себе краще, і її виписали з клініки. Як пояснили співробітники коледжу, сечо-вивідна система може пристосуватися до вживання великої кількості рідини, а при появі деяких хвороб часте пиття тільки посприяє їх розвитку, а не гальмуванню. Вони рекомендують пити стільки рідини, скільки потребує організм, а не слухати подібні рекомендації.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України