Техно

В Росії хочуть заборонити супутникову мережу інтернет від Starlink

Штрафи хочуть встановити для операторів зв’язку за незаконне підключення до іноземних супутникових систем

Мінкомзв’язку почало розробку законопроекту з поправками до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП), які вводять штрафи за незаконне використання іноземних супутникових систем. Документ опублікований на порталі regulation.gov.ru.

У документі, зокрема, йдеться про російських операторах зв’язку, що використовують іноземні системи рухомого персонального супутникового зв’язку, і не виконують обов’язки по формуванню російського сегмента такої системи, забезпечення управління цим сегментом з території Росії і пропуску трафіку від абонентських станцій, що знаходяться на території Росії .

За ці порушення розмір штрафу для посадових осіб складе від 10 тис. руб. до 30 тис. руб. Для осіб, які проводять підприємницьку діяльність без створення юридичної особи – від 70 тис. руб. до 200 тис. руб., для юридичних осіб – від 500 тис. руб. до 1 млн руб.

Покарань для фізичних осіб не передбачається.

Назустріч OneWeb і Starlink

Не за горами поява систем, орієнтованих на надання послуг високошвидкісного мобільного супутникового інтернету – наприклад, OneWeb і проєкт Ілона Маска (Elon Mask) Starlink.

OneWeb намагався домовитися з російською владою про отримання ліцензії на роботу в Росії, але безуспішно. При цьому влада всіляко намагається перешкодити роботі таких систем в Росії без дозволу.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України