Новини з Австрії

У зв’язку зі збільшенням захворюваності в Австрії пропонують тестувати всіх, хто повертається з відпустки

Ситуація з коронавірусом в Австрії стає все більш вибухонебезпечною

У четвер було зареєстровано 452 нових випадки захворювання, днем ​​раніше – 431. Земля Зальцбург знову повернулася в червону зону на світлофорі Corona

Вірус особливо лютує в Пінцгау і самому місті Зальцбург. Відень, Тіроль і Форарльберг наближаються до помаранчевої зоні. Тільки в Нижній Австрії і Бургенланді ризик залишається низьким.

Експерти і уряд як і раніше стурбовані ситуацією з тими людьми, які повертаються з відпочинку в Австрію. У Відні близько чверті нових випадків інфікування викликали саме вони. У зв’язку з цим робоча група Corona знову обговорила обов’язкове тестування ПЛР для всіх відпочиваючих.

Міністерство охорони здоров’я і більшість експертів виступають за обов’язкове тестування ПЛР для мандрівників, які повертаються з інших країн. Однак Канцелярія, Міністерство туризму і федеральні землі продовжують протистояти цьому. Міністр охорони здоров’я Вольфганг Мюкштайн знову підтвердив цю вимогу в п’ятницю. Обов’язкове тестування – це «розумний варіант», – підкреслив він. Очікується однак, що найближчим часом уряд все ж ухвалить нові заходи. Лідер SPÖ Памела Ренді-Вагнер також висловлюється на користь цього заходу.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України