Діаспора

У Львові буде музей Степана Бандери

Попри небажання начальника управління культури міської ради Львова Ірини Подоляк створювати у місті музей Бандери,  її колеги по депутатських кріслах вирішили по-іншому. На вчорашньому сесійному засідання, яке тривало практично 15 годин, депутати Львівської міської ради підтримали пропозицію надати в оренду приміщення кінотеатру «Дзвін».

В ухвалі йдеться про те, що майновий комплекс театру, що знаходиться на вул. Шептицьких, 45 буде надано в користування впродовж 10 років ТзОВ «Дзвін і К». Особлива умова, передбачена ухвалою, це виділення в кінотеатрі приміщення площею 300 кв м для облаштування музею Степану Бандері.

Андрій Садовий під час розгляду цього питання на сесійному засіданні сказав, що в майбутньому можлива приватизація кінотеатру сьогоднішнім підприємством-орендарем.

Міський голова розповів, що Ірина Подоляк, начальник управління культури, написала відкритого листа депутатам. В цьому посланні Ірина Ігорівна висловила свою принципову позицію щодо створення музею Бандери. Вона пояснила, що створювати такого типу заклад  – це займатись глорифікацією вождя, що властиве так званим країнам третього світу. Як приклад вона  назвала мавзолей Леніна у Москві.

Та все ж позиція Ірини Подоляк не вплинула на процес голосування, і свої голоси на підтримку ухвали віддав 61 народний обранець.
До того ж, депутат Роман Плахтій нагадав своїм колегам, що ухвала про відновлення роботи кінотеатру «Дзвін» вже двічі виносилась на візування, але ще й  досі не була прийнятою.

leocity.info

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України