ЄС|NATO

Польща запроваджує обов’язковий 10-денний карантин – виключення для вакцинованих

Польща з півночі 24 червня вводить обов’язковий 10-денний карантин для людей, які будуть в’їжджати в країну з-за меж Шенгенської зони. У тому числі і з України

Про це під час прес-конференції 23 червня повідомив заступник глави МОЗ Польщі Вальдемар Краска, передає RMF 24.

«Ми відновлюємо карантин для прибулих з-за кордону. Він буде обов’язковим для приїжджих з країн, які не входять до Шенгенської зони і не належать до простору ЄС », – заявив Краска.

Але уточнив, що від ізоляції можуть звільнити після 7 днів карантину в разі отримання негативного тесту на COVID-19.

У той же час можливості звільнитися від карантину в результаті негативного тесту на коронавірус, зробленого протягом 48-ми годин після перетину польського кордону, тепер не буде.

Сидіти на карантині не доведеться людям, які повністю вакциновані проти коронавіруса, а також дітям до 12 років, які перебувають під наглядом вакцинованих батьків.

Краска повідомив, що такі обмеження повинні вберегти поляків від нових, більш заразних штамів коронавіруса, зокрема від штаму «Дельта».

Україна теж намагається вберегтися

23 червня українська влада заявила, що небезпечніший штам «Дельта» виявили вже і у нас. Його підтвердили відразу у двох людей ㅡ 66-річної жінки та 16-річну дитину. Вони нещодавно повернулися з Росії, де також поширився цей штам, але захворіли вже в Україні.

Тому в цей же день громадянам, які прибули з Індії, Великобританії, Російської Федерації, Португалії або перебували на їх території не менше семи днів, заборонили в’їжджати в Україну без негативного результату експрес-тесту на виявлення антигену коронавіруса, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю ). Ця норма почне діяти з 25 червня.

У МЗС радять українцям утриматися від поїздок в країни, де спостерігається найбільший спалах цього штаму. Уряд України також розглядав можливість закриття кордонів з країнами, де поширюється штам «Дельта».

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України