Економіка

До кінця поточного року завершать держвипробування винищувача МіГ-29МУ2

МіГ-29МУ2 з коригованими авіаційними бомбами КАБ-500КР з телевізійною голівкою самонаведення. 29 квітня 2020 року аеродром “Повурськ” / Фото: Сергій Коберник

Завершення держвипробувань модернізованого до версії МіГ-29МУ2 радянського винищувача очікують до кінця 2021 року.

Дана інформація озвучена директором Львівського державного авіаційного ремонтного заводу Дмитром Матрунчиком.

Результатом робіт стане прийняття на озброєння багатоцільового винищувача, що зможе застосовувати кероване озброєння класу «повітря-земля».

До такого озброєння відносяться кореговані авіаційні бомби КАБ-500КР з телевізійною голівкою самонаведення та ракети Х-29Т.

Їх вже випробовували по наземним учбовим цілям на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі весною 2020 року.

До кінця року завершать держвипробування винищувача МіГ-29МУ2

Модернізація літака МіГ-29 була розроблена на Львівському авіаційно-ремонтному заводі за технічним завданням Державного науково-дослідного інституту авіації.

До реалізації залучили понад десять вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу, як державного сектору, так і приватного.

Для прикладу у модернізації до попередньої версії залучено окрім Львівського авіаційного ремонтного заводу ще шість співвиконавців, а вартість робіт за один літак складає близько 100 млн гривень за один літак.

До кінця року завершать держвипробування винищувача МіГ-29МУ2

МіГ-29МУ2 з коригованими авіаційними бомбами КАБ-500КР з телевізійною голівкою самонаведення. 29 квітня 2020 року аеродром “Повурськ” / Фото: Сергій Коберник

У роботи з модернізації включено проведення капітального ремонту літака та його агрегатів за технічним станом.

Модернізація МіГ-29МУ1 включає оновлення радіолокаційної станції, встановлення нового бортового радіонавігаційного комплексу супутникової навігації, системи контролю та реєстрації параметрів технічного стану літака тощо.

Тобто фактично за першим варіантом модернізації відбувається доопрацювання винищувача для виконання функцій протиповітряної оборони, а у другому – для роботи по наземним цілям і тим самим підтримки сухопутних операцій.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України