Життя

3 причини більшості розставань, які ми не хочемо визнавати

Бути разом – це не тільки любити один одного …

Розрив відносин може бути дуже складним і навіть болісним. Як правило, партнери у відносинах рідко обговорюють свої проблеми, вважаючи за краще просто розлучитися. Більшість розставань заподіюють якийсь із сторін багато болю, супроводжуючись конфліктами, розгубленістю і сумнівами.

«Найважче у суперечці – це не відстояти свою думку, а мати її», – Андре Моруа.

Розрив відносин між людьми, які все ще люблять одне одного, відбувається досить часто. Може, почуття між ними вже не такі нові і свіжі. Можливо, їм здається, що іскра, яка була на початку відносин, погасла. Коли все закінчується, ви відчуваєте любов ще сильніше, тому що тепер можете оцінити, наскільки порожній буде ваше життя без другої половинки.

Якщо ви дійсно любите свого партнера і хочете, щоб ваші відносини тривали якомога довше, уникайте невирішених конфліктів. Дуже важливо завжди бути напоготові і не дозволяти негативним факторам руйнувати вашу любов. Серед усіх таких факторів хотілося б звернути вашу увагу на наступні три.

надмірна критика

На початку відносин ми робимо компліменти один одному. Але потім багато пар стикаються зі зворотною ситуацією. Критика стає занадто частою. Такий тип сумнівів пов’язаний з почуттям розчарування після закінчення медового місяця.

Деякі люди скаржаться, що їх партнер зовсім не є «лицарем у сяючих обладунках» або «прекрасною принцесою», в яких вони закохалися. Але насправді вони розчаровані тим, що їх фантазії виявилися далекими від реальності. Вони кажуть, що їхня друга половинка «змінилася». У певному сенсі вони відчувають себе обдуреними, адже їх партнер, як виявилося, зовсім не є їх «спорідненою душею». Це звичайна людина зі нудними потребами і непривабливими вадами.

У деяких ситуаціях критика, безумовно, важлива, особливо на роботі і під час інтелектуальної дискусії. Але для неї немає місця в романтичних стосунках. Ви завжди можете вибрати: прийняти іншу людину чи ні. Але якщо ви не дозволите їй піти і не приймете її, ситуація стане напруженою.

Багатьох розставань можна було б уникнути, якби ми старанніше працювали над своїм умінням приймати партнера таким, яким він є, а не намагалися змінити його або її. Є різниця між тим, хто не показує нам свою любов, і тим, хто любить нас не так, як нам би того хотілося.

Захисна реакція

Цей тип поведінки часто зустрічається в разі невирішеного конфлікту. У всіх пар бувають проблеми. І у всіх пар бувають ситуації, коли доводиться прощати. Але найчастіше ми неправильно підходимо до вирішення проблеми, що призводить до накопичення негативних емоцій, які продовжують змушувати нас страждати.

Оборонний тип поведінки має місце і тоді, коли один з партнерів вкрай не впевнений в собі і стає залежним від другого.

Як і в першому випадку, результат виявляється жахливим для обох сторін. Одна сторона не може зрозуміти, реально все це чи ні, а друга стає занадто підозрілою. Другий партнер починає відчувати необгрунтовану провину або керувати страхом своєї другої половинки.

Відносини тепер будуються не на любові, а на страху. Двоє людей, які повинні підтримувати один одного і будити один в одному тільки краще, перетворюються в неявних ворогів. Між ними вже немає довіри. Вони захищають кожен себе. І вони або спробують разом вирішити проблему, або це буде кінець.

уникнення конфліктів

Спроби уникнути конфлікту – це теж тип захисної реакції. Така поведінка буває пасивною або латентною. ЇЇ суть полягає в тому, що за допомогою ігнорування проблем можна уникнути суперечок і розриву відносин.

Один з партнерів може погано ставитися до другого і бути до нього неуважним. Проте, той, хто страждає від такого ставлення, мовчить. Він нічого не говорить. Він знає, що може стати краплею, що переповнила чашу терпіння, і привести до розриву відносин. В такому випадку партнери залишаються разом через взаємну залежність один від одного і страху.

На жаль, уникнення конфлікту не вирішує проблему. Залишаючи її невирішеною, ви лише сприяєте його збільшенню. Як правило, невирішені проблеми призводять до появи тривожності. А ще вони можуть бути причиною смутку і навіть депресії. А тим часом головна проблема збільшується в масштабах.

***

Бути разом означає не тільки любити один одного. Вам знадобиться мудрість, щоб впоратися з виникаючими протиріччями. Якщо ви хочете зберегти свою любов і уникнути розриву відносин, навчитеся говорити делікатно і по суті. Прийшла пора позбутися своїх підліткових фантазій, які приносять більше шкоди, ніж користі.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України