Авторські статтіФотогалерея

Про факти утисків арабських жінок у фотографіях

У той час як прогресивне людство вже щосили робить знімки з поверхні Плутона, шукає панацею від невиліковних хвороб і рухає науку вперед, жінки з Саудівської Аравії і раніше вважаються на батьківщині “недолюдиною”. Ось 27 фотопромов, з якими вони стикаються в повсякденному житті:

1. Жінки і дівчатка, включаючи іноземок, повинні носити одяг чорного кольору. Неважливо, що це буде – звичайний одяг або абая, вона повинна закривати жінку з голови до п’ят і бути чорною.

Якщо в нікябе (тканина, що закриває голову і частину обличчя, крім очей) залишають проріз для очей, то вона повинна бути закрита чорною вуаллю. Носіння кольорового одягу не допускається, так як це привертає увагу чоловіків.

2. З працюючого населення країни жінки складають лише 5%. Причому вони займають самі нижчі посади за умови, що на цю вакансію не можуть знайти працівника-чоловіка.

Рішення Міністерства зайнятості про збільшення кількості робочих місць для жінок було зустрінуте негативно поліцією і чоловічим населенням.

3. Ще не так давно водіння автомобіля жінкою було заборонено.

Заборона була пов’язана з тим, щоб не допустити “згубного впливу Заходу”, так як це може підірвати традиційні підвалини.

4. Троє жінок були депортовані з країни, так як вони були “занадто гарними”.

5. У країні діє державна релігійна поліція, створена для того, щоб слідувати як тінь за жінками і перевіряти дотримання ними шаріату.

6. Жінок відмовляються брати на роботу навіть касиром в супермаркет, посилаючись на те, що це суперечить законам шаріату.

7. Аморальним для жінки вважається їздити на таксі без супроводу родича чоловічої статі.

Велосипедом користуватися, до речі, теж заборонено.

8. Жінки та дівчата не можуть одні сидіти в кафе, де немає окремого сімейного залу. Та що вже говорити про кафе – одна жінка не може навіть купити їжу на винос у фастфуді.

Американська бізнесвумен була арештована за те, що сиділа в кафе поруч з партнером по бізнесу. У кафе чоловікам і жінкам дозволяється сидіти разом тільки в сімейному залі, відокремленим шторкою. Поставши перед суддею, американка почула: “Ти згрішила і будеш горіти в пеклі!”

9. Наречений і наречена до весілля не бачать один одного. Мати молодої людини приходити на “оглядини”, і якщо дівчина їй сподобається, її сватають.

Фліртувати можна навіть тім, хто вже заручений.

10. У Саудівській Аравії жінка може працювати тільки в тих містах, де допускається найм працівників-жінок.

Це міста, вхід в які чоловікам суворо заборонено.

11. Жінки не можуть бути обрані органи влади, та не мають права голосу на виборах.

У перший раз у жінок з’єднання явилася можливість проголосувати в 2015 році.

12. Саудівська Аравія – єдина країна, яка відправила на Олімпійські ігри в Лондон у 2012 році закритих спортсменок (спортсменки були покриті у відповідності з вимогами шаріату).

У цей раз їх спортсменка посіла останнє місце.

13. Жіноче обрізання є обов’язковою в деяких частинах країни.

14. Їжа в ресторані – це тортури, адже є і пити доводитися не знімаючи нікяб.

Ось чому у деяких ресторанах перегородками відокремлені спеціальні приміщення. Чоловіки офіціанти не можуть увійти в цей відсік, тому відвідувачки мусять кричати, коли потрібно щось забрати або принести. У подібних окремих залах жінки можуть відкрити обличчя і поїсти комфортно.

15. У суді жінка може з’явитися тільки зі знайомим чоловіком.

У виняткових випадках, при відсутності свідків-чоловіків, жінка може навіть виступати свідком у суді. Хоча, як правило, жінка не може давати свідчення в суді, навіть якщо слухається справа про зґвалтування.

16. Поліцію моралі настільки бояться, що жінки не ходять самостійно навіть по своєму району. Для виїзду за кордон також потрібен дозвіл чоловіка.

17. Ер-Ріяд є єдиним містом, де жінка може користуватися громадським транспортом. Вагони, природно, поділяються на чоловічі та жіночі.

Двері для входу в громадський транспорт у жінок теж окрема.

18. В Ер-Ріяді проходив показ фільму в кінотеатрах, який до цього 30 років був заборонений цензурою. Так, на сеанс були допущені чоловіки та дівчата до 10 років, жінок на цей фільм не пускали.

19. З 2011 року релігійна поліція вимагає закривати очі тканиною, так як вони можуть бути “занадто сексуальні”.

Макіяж заборонений з цієї ж причини.

20. Жінки можуть піти в коледж, але навчатися вони  повинні окремо від чоловіків. Урок, який читає викладач-чоловік, жінки можуть вивчати тільки у форматі відео або аудіо.

21. У випадку розлучення або смерті чоловіка жінка може залишатися з дитиною чоловічої статі до 7 років, а з дитиною жіночої статі до 9 років. По досягненню цього віку дитина передається батькові або сім’ї батька. Жінка після розлучення отримує аліменти протягом трьох місяців.

22. У Саудівській Аравії відмова жінки приготувати чоловікові каву є підставою для розлучення.

23. Жінки без дозволу чоловіка не мають права відкрити рахунок у банку на ім’я дитини.

Жінка не має права навіть увійти в банк без супроводу чоловіка. Однак зараз стали з’являтися відділення для жінок, де весь персонал також складають жінки.

24. Щоб жінка могла претендувати на роботу, вона повинна довести необхідність цієї роботи для неї.

Крім цього жінка може бути допущена працювати тільки туди, де немає чоловіків. Також навіть на роботі жінка не може пересуватися без супроводу чоловіка, більш того, жінка повинна отримати дозвіл чоловіка на роботу.

25. У 2006 році у Верховному суді проходив розгляд. На жінку напали 7 чоловіків та зґвалтували її. Суд засудив нещасну до 200 ударів батогом і тюремного ув’язнення на півроку за те, що у неї був секс.

26. Жінка-лікар не може приймати пацієнтів-чоловіків, а чоловік-лікар пацієнтів-жінок.

У 2002 році пожежні чоловічої статі не змогли увійти в гуртожиток для дівчаток в Мецці, внаслідок чого 15 дівчаток загинуло в результаті пожежі.

БОНУС: жінкам заборонено торкатися до бананів, моркви, кабачків, огірків, так як вони схожі на чоловічі статеві органи, а це може викликати думки про секс.

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України