Возз’єднання в Італії із сім’єю, яка проживає за кордоном

Ти маєш право на возз’єднання членів твоєї сім’ї, які проживають за кордоном якщо ти маєш дозвіл на тривале перебування на території Європейського Союзу (в минулому – карта на проживання) або дозвіл на перебування по автономній чи підлеглій роботі, навчанню, притулку, з релігійних чи сімейних мотивів тривалістю щонайменше один рік.

Члени сім’ї, які мають право на возз’єднання на території Італії:
– твій чоловік, якщо він не розведений з тобою юридично, та старший 18 років;
– твої діти та діти твого чоловіка;
– твої повнолітні діти (яким виповнилося більш ніж 18 років), які перебувають на утриманні, та з причин стану їхнього здоров’я мають повну інвалідність;
– батьки, які перебувають на твоєму утриманні, якщо в них немає других дітей, або ж у випадку, якщо їм виповнилося 65 років, і діти, не можуть піклуватися про батьків з серйозних, засвідчених документально причин;

Якщо ти громадянка іншої країни та маєш право на перебування в Італії для роботи, або маєш дозвіл на тривале перебування на території країн Європейського Союзу (в минулому – карта на проживання), можеш запросити
до Італії членів твоєї сім’ї для возз’єднання (осіб, які мають право робити запит на возз’єднання з сімейних причин), продемонструвавши, що ти маєш житло та необхідний дохід на їх утримання.

В цьому випадку ти можеш отримати візу для них у «членів сім’ї», але тобі необхідно спершу отримати «нулла оста» (nulla osta) в єдиному відділі імміграційної служби префектури, через спеціального повіреного, призначеного для Посольства чи консульства Італії в твоїй країні.

Щоб отримати дозвіл на возз’єднання сім’ї тобі необхідно:

• мати щорічний дохід, отриманий з дозволеної законодавством трудової діяльності (наприклад: підлегла чи автономна трудова діяльність), який не є меншим, ніж вказаний соціальний мінімум, збільшений на половину для кожного члена сім’ї, який буде проживати з тобою.

• житло, яке відповідає гігієнічно-санітарним вимогам а також є придатним для проживання, що має бути підтверджено відповідними компетентними органами за місцем проживання;

Запит на «нулла оста» для возз’єднання з членами сім’ї повинен надсилатися в
єдиний відділ еміграційної служби Префектури за місцем проживання за допомогою інформатизованої процедури. Для цього можеш звернутися за допомогою до патронатів або ж інших спеціалізованих закладів.

Після отримання «нулла оста», члени твоєї сім’ї повинні пред’явити в консульство Італії в країні проживання документацію, що засвідчує подружні або родинні відносини, з метою отримати візу.

Члени твоєї сім’ї:
• не пізніше 8 робочих днів з моменту прибуття, повинні з’явитися у єдиному відділі еміграційної служби префектури з паспортом та візою; члени твоєї сім’ї не пізніше 8 робочих днів з моменту прибуття повинні призначити телематичну зустріч на сайті Префектури у єдиному відділі еміграційної служби;
• В Префектурі вони отримають бланк (KIT) на запит першого дозволу на перебування з сімейних мотивів, який має бути відправлений італійським поштовим відділенням із «sportello Amico»;

• дозвіл на перебування з сімейних мотивів дає право на здійснення автономної чи підлеглої робочої діяльності, а також право на облік для пошуку роботи, отримання медичної допомоги чи відвідання навчальних курсів чи курсів підготовки кадрів;

• після возз’єднання члени твоєї сім’ї мають право на отримання дозволу на тривале перебування в країнах Європейського Союзу (в минулому посвідка на проживання) з сімейних причин, який бути тривати стільки, скільки триває твій власний дозвіл на проживання чи дозвіл на проживання тривалої дії ЄС.

Члени сім’ї громадянина Італії чи однієї з країн Європейського Союзу мають право на отримання дозволу на тривале перебування в якості членів сім’ї громадянина Європейського Союзу.

Якщо ти маєш неповнолітніх дітей та дозвіл на перебування в Італії:

• діти до 14 років повинні бути вписані в дозвіл на перебування чи в дозвіл на тривале перебування на території країн Європейського Союзу (в минулому – карта на перебування) матері та/чи батька (неповнолітньому видається автономний паспорт, на основі документа одного з батьків);

• діти старші 14 років отримують дозвіл на перебування з сімейних мотивів (чи дозвіл на тривале перебування на території країн Європейського Союзу, якщо батьки мають такий самий дозвіл).

• повнолітні, яким виповнилося 18 років мають право на отримання дозволу на перебування з мотивів навчання чи автономної або підлеглої трудової діяльності чи з мотивів пошуку роботи. Крім того, вони мають право на поновлення дозволу на перебування з сімейних мотивів, якщо батьки мають достатній для їх утримання дохід.
Іноземні громадяни, що були народжені в Італії від батьків, які легально проживали на території Італії, і які проживали легально без перерви на території Італії до досягнення повнолітнього віку, мають право на отримання італійського громадянства. Перед тим, як їм виповниться 19 років, вони повинні зробити запит в компетентний орган за місцем проживання.

Якщо ти маєш неповнолітніх дітей, але не маєш дозволу на перебування в Італії:

• ти зможеш отримати дозвіл на перебування з сімейних мотивів, якщо твої діти внесені в дозвіл на перебування батька, навіть якщо ти з останнім не одружена.

Для цього, проте, необхідно, щоб в тебе щоб в тебе був дозвіл на перебування, строк дії якого не закінчився більш, ніж рік тому (це може бути дозвіл з мотивів лікування/вагітності), і щоб батько дітей продемонстрував відповідність житла та доходів вимогам для сімейного возз’єднання;

• Суд з питань неповнолітніх, зважаючи на серйозні причини, пов’язані з психологічним розвитком неповнолітнього, який знаходиться в Італії, може дати дозвіл на перебування члена сім’ї, видавши останньому дозвіл на догляд за неповнолітнім, який передбачає легальне працевлаштування, але не може бути конвертований у дозвіл на перебування з мотивів трудової діяльності.

• діти, навіть якщо вони перебувають на території нелегально, мають право на медичне обслуговування та зобов’язані відвідувати навчальні заклади;

uploud...

загрузка...

Про vit

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.

x

Вам буде цікаво

У Римі українці відзначатимуть День Незалежності України

Слава Ісусу Христу! Дорога Українська Громадо! 24 серпня український народ рік у рік відзначає День ...

Українська школа в Салерно запрошує на навчання

Триває набір дітей в українську школу Свв. Володимира та Ольги та дитячий садочок у місті ...