Духовне

На житомирщині розпочалися Кармелітські дні молоді

10 серпня 2017 року територія довкола Санктуарію Матері Божої Бердичівської наповнилася веселим гомоном, радістю зустрічі, обіймами й усмішками.

Це молоді люди з усієї України з’їхалися на ІІІ Кармелітські дні молоді. У цей час разом зі святим Йоаном від Хреста католицька юнь заглиблюється в тему зустрічі – «Шлях до свободи».

Після реєстрації на учасників чекала захоплива пантоміма, яку підготували молоді люди з обмеженими можливостями – вихованці бердичівського благодійного осередку «Кармель». Отець Юзеф Кухарчик у першій конференції наблизив молоді святого Йоана, розповідаючи про його життя та навчання.

Проповідь під час Служби Божої виголосив отець Рафаїл Мишковський. Він розповів про шлях на гору Кармель, суть якого полягає в самозреченні та невтомній духовній праці. Проповідник згадав про земні та духовні блага, до яких так легко прив’язується людина – але дорога до повної радості в Богові полягає у відмові від них. Це і є шлях до свободи: не прагнути нічого, крім самого Бога.

Потім учасники вирушили до Гвоздави, де відбуватимуться основні події Днів молоді. Трохи часу на розселення – й ось усі вже зібралися навколо ватри, танцюють, співають, знайомляться…

На завершення дня у храмі відбулася зустріч з Ісусом, під час якої молоді люди, віддаючи себе під Божу опіку, дякували за всіляке добро, яке Він їм щодня дарує.

Нехай дні з 10 по 13 серпня стануть справжньою зустріччю з Богом, досвідом Його любові та віднайденням тієї правдивої свободи, яку може дати лише Господь.

 

Олена Тимощук

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України