Духовне

Папа зустрівся з волонтерами

На закінчення свого візиту до Польщі Папа Франциск подякував організаторам та волонтерам СДМ. У проведенні форуму допомагали близько 20 тис. людей. З ними Понтифік зустрівся 31 липня 2016 року на території краківського спортивного комплексу “Tauron Arena”.

Сюди була доставлена оригінальна ікона Богоматері з польської святині в Кальварії Зебжидовскої. У зв’язку з цим Франциск закликав присутніх вчитися від Діви Марії слухання, рішучості і діяльності. Про це він написав у зверненні, яке передав волонтерам.

“Подумаємо, як часто ми стаємо неуважними перед Господом чи іншими і не слухаємо по-справжньому”, – зазначив Понтифік. Він закликав слідувати за Пресвятою Марією в прагненні зрозуміти значення життєвих фактів і не затримуватися на тому, що є поверхове. “Господь стоїть біля дверей і стукає різними способами, являє свої знаки на нашому шляху і кличе нас відчитувати їх через світло Євангелія”, – написав Папа.

Франциск закликав молодь бути мужньою і з Божою допомогою йти проти течії. “Марія йде до Єлизавети не для того, щоби почути, що вона молодець, але щоби допомагати їй, щоиб бути корисною, щоиб служити. У цьому своєму виходу з дому, виходу поза себе з любові, вона несе найцінніше, що має: Ісуса, Сина Божого, Господа “, – зауважив Святіший Отець.

Понтифік підкреслив, що волонтерство є важливим і нелегким служінням, а волонтер на СДМ, це не просто “працівник”, але євангелізатор, бо Церква існує і діє, щоби євангелізувати.

Після зустрічі з організаторами краківського форуму Папа Франциск попрямував в аеропорт, звідки вилетів до Риму.

Джерело:kmc.in.ua

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України