ЄС|NATOНовини

Ціни на відпочинок у Криму цього літа відповідають вартості туру в Туреччину

У Криму цього літа вартість одного спального місця складає від 50 гривень на добу. Однак за таку ціну не варто розраховувати на великі зручності. А ось комфортні кімнати вже обійдуться наймачам від 100 гривень.

Тижневий відпочинок на двох з відносним комфортом обійдеться в 4,2 тис. гривень мінімум.

Про це повідомили аналітики сайту приватних оголошень Slando, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Згідно з даними експертів, вартість подобової оренди житла в Криму в цьому році практично така ж, як і в минулому.

Найдешевше житло стартує від 50 гривень з людини у приватників і від 100 гривень в пансіонатах. Однак, таких зручностей, як кондиціонер, там немає. Крім того, потрібно доплачувати за харчування.

А от орендувати кімнату на двох, зі зручностями, відносно новими меблями, кондиціонером і відносній віддаленості від моря вже обійдеться дорожче – як мінімум в 150 гривень за добу.

На популярних курортах відпочинок буде коштувати в рази дорожче, при цьому в липні і серпні вартість проживання зростає ще в середньому на 10-20%.

У цілому, сума витрат на відпочинок в Криму приблизно відповідає вартості путівки в тризірковий готель у Туреччині. Наприклад, якщо пара з Києва відправиться в Крим на тиждень, то на проїзд у поїзді (плацкарт), проживання без зручностей і не розкішне харчування вони витратять понад 2 тис. гривень за тиждень. При цьому не враховуються витрати на розваги та екскурсії.

Тижневий відпочинок з відносним комфортом (кімната на двох з новими меблями, технікою і кондиціонером) і поїздкою в купе вже буде коштувати мінімум 4200 гривень. А от якщо летіти в Крим, то відпочинок перевалить за 5 тис. гривень.

При цьому тиждень відпочинку в Туреччині коштує від 2500 гривень з людини. І в цю вартість включено: авіапереліт, трансфер, страховка, проживання в тризірковому готелі з харчуванням за схемою “все включено” (all inclusive) та вечірня анімація. В Єгипет путівки в готелі класу “три зірки” можна придбати за ціною від 3200 гривень з людини.

ТСН

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України