ЄС|NATOНовини

Україна – джерело жертв торгівлі людьми, – з доповіді Держдепартаменту США

Україна є джерелом, транзитною країною і, все частіше, кінцевим пунктом призначення для жертв торгівлі людьми.

Про це йдеться у щорічній доповіді Державного департаменту США, присвяченій торгівлі людьми у всьому світі.

Українців залучають до примусової праці та сексуальної експлуатації.


Як зазначається, українських чоловіків, жінок і дітей залучають до примусової праці та сексуальної експлуатації переважно у Росії, Польщі, Іраку, Іспанії, Туреччині, у Чеській Республіці. А у самій Україні жертвами примусової праці стають громадяни Молдови, Узбекистану, Пакистану, Камеруну та Азербайджану.

Стати жертвами работоргівців ризикують мешканці сільської місцевості з обмеженим доступом до можливостей працевлаштування. Людей експлуатують на будівництві, у сільському господарстві, на виробництві, роботі по дому, у деревообробної промисловості, догляді за хворими, а також їх змушують жебракувати.

Як наголошують у доповіді, у програмі боротьби з торгівлею людьми на 2013 – 2015 роки український уряд виділив з бюджету суму, еквівалентну 120 тис. доларів щороку. Також левову частку допомоги продовжують надавати міжнародні донори.

«Минулого року було виявлено майже 46 тис. жертв торгівлі людьми, а ще 27 млн, як ми знаємо, знаходяться у рабстві», – заявив держсекретар Джон Керрі, представляючи доповідь, повідомляє «Радіо Свобода».

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України