Новини

Заява Комітету Визволення Політв’язнів з приводу вироку “руйнаторам Леніна”

Чотири роки тривало судилище над п’ятьма “руйнаторами Леніна”, українськими патріотами Миколою Коханівським, Андрієм Тарасенком, Олександром Задорожним, Іваном Срібним та Богданом Франтом. Націоналістів судили фактично за виконання Указу Президента України “Про знесення пам`яток тоталітарного режиму”.

Комітет Визволення Політв’язнів обурений абсурдністю звинувачень.


Весь цей час націоналісти перебували на підписці про невиїзд, а тепер виконавець наказів окупаційного режиму суддя Шевченківського райсуду міста Києва Павло Слободенюк виніс їм вирок за статтею 296 ч.2 Кримінального Кодексу (“Хуліганство, вчинене групою осіб”): Миколі Коханівському — 3 роки ув’язнення з відтермінуванням вироку на 2 роки, решті пісудних — 2 роки ув’язнення з відтермінуванням вироку на 2 роки. Впродовж випробовувального терміну всі товариші знаходитимуться під підпискою про невиїзд.

Комітет Визволення Політв’язнів обурений абсурдністю звинувачень. Владі вигідно інтерпретувати дії націоналістів як звичайне хуліганство. Суд безпідставно визначає мотиви патріотів як хуліганські, звинувачує їх у неповазі до суспільства, громадян і держави, хоча очевидно що дана акція є навпаки проявом глибокої поваги до мільйонів, загиблих від ленінсько-сталінського режиму.

Знехтувавши думкою понад сотні громадських організацій, десятків народних депутатів, які вважають вчинок Миколи Коханівського та його побратимів героїчним, не зважаючи на міжнародний громадський розголос і народну підтримку, нехтуючи тим, що не було порушено ані громадського порядку, ані громадського спокою, суд вирішив засудити патріотів.

Засудження учасників акції прямої дії, спрямованої на очищення України від пам’ятників тоталітарного режиму, ще раз доводить той факт, що українці наразі перебувають під ярмом окупаційної влади, окупаційних “правоохоронних” органів та окупаційних судів.

Комітет Визволення Політв’язнів наголошує, що наших активістів не залякають упереджені суди.

Влада боїться жертовних і сміливих людей, готових боротися за процвітання Української Самостійної Соборної Держави, вбачає в них загрозу своєму людожерському режимові.

Комітет Визволення Політв’язнів не визнає рішення окупаційного Шевченківського райсуду.

Слава Героям!

Прес-служба КВП

Читайте нас : наш канал в GoogleNews та Facebook сторінка - Новини України